Ce pensie primește Mircea Solcanu de la statul român, după operația pe creier: "E un șoc pentru oricine"

Data publicării:
Mircea Solcanu, captură youtube
Descriere foto: Mircea Solcanu, captură youtube

După ce a dispărut din lumina reflectoarelor, Mircea Solcanu s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate, fiind operat chiar și pe creier. Acum, fostul prezentator a solicitat de la statul român o pensie de handicap. 

Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV. Acesta a moderat ani la rând o emisiune alături de Cabral. După declarațiile controversate făcute de vedetă, cu privire la orientarea sexuală, acesta a fost dat afară și nu a mai reușit niciodată să revină în televiziune, ajungând să se refugieze în orașul natal, Constanța.

Ulterior, fostul prezentator a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, motiv pentru care a ales să meargă la Viena pentru a rezolva această problemă. Deși operația a decurs bine, medicii l-au avertizat pe acesta că riscă ca boala să recidiveze. Ulterior, Mircea Solcanu a declarat că este aproape surd, motiv pentru care a solicitat de la statul român o pensie de handicap, sumă care nu pare să îl ajute prea mult. Se pare că fostul prezentator are probleme financiare și se descurcă greu cu banii pe care îi primește de la stat.

Începutul noului an a venit cu un ajutor pentru cei cu pensii mai mici de 1.600 de lei. Așadar,  în loc de 760 de lei cât primea în mod normal, Mircea Solcanu a primit 2.000 de lei.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut' luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss'. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine', a spus Mircea Solcanu, potrivit impact.ro.

 

Mircea Solcanu trăiește din pensia de handicap

 

Mircea Solcanu a declarat că se simte bine după operația pe creier, însă se descurcă foarte greu cu banii și asta pentru că trăiește doar din pensia de handicap. Cu toate astea, fostul prezentator continuă să își trăiască viața.

 

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște.Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2. Sincer, abia aștept să termin facultatea', a declarat acesta pentru sursa citată mai sus.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel