Ce pensie avea Victor Socaciu. Artistul s-a stins din viață la 68 de ani: "Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist"

Data publicării:
Victor Socaciu, sursa foto Facebook
Descriere foto: Victor Socaciu, sursa foto Facebook

Chiar și cerul îl plânge astăzi pe Victor Socaciu. Artistul s-a stins din viață la 68 de ani. 

Victor Socaciu a decedat astăzi, la vârsta de 68 de ani. Artistul se confrunta cu mai multe probleme de sănătate. A fost internat de două ori, prima dată din cauza coronavirusului, când toți cei din jurul lui s-au temut pentru viața sa și a doua oară, din cauza unor probleme renale. În 2009, Victor Socaciu a aflat că avea diabet, din cauza unor complicații a făcut dializă până când a putut face un transplant de rinichi. Artistul s-a înscris, atunci, pe lista de așteptare, iar ulterior a fost operat la un spital din Cluj, de îndată ce s-au găsit rinichi compatibili cu organismul său.

Pe lângă problemele de sănătate cu care se confrunta, regretatul artist se descurca și foarte greu cu banii. Ajuns la vărsta pensionării, acesta primea o sumă extrem de mică de la stat, în condițiile în care a muncit 50 de ani.  Mai exact, Victor Socaciu încasa lunar 1700 de lei. În trecut, el se bucura de o indemnizație de parlamentar, care îi sporea veniturile, dar care, din 2012 i-a fost anulată. 

 

”Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.0000 de lei, căci am fost parlamentar între 20008 și 2012, mi-a fost anulată.

Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale?”, declara Victor Socaciu pentru Impact.

 

Regretatul artist spunea că se bazează pe veniturile soției sale pentru un trai decent și că singura sa consolare, după o viață de muncă, este dragostea publicului. 

”Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc! Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea.

Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie!”, a mai spus el pentru sursa citată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel