Ce pensie are Miron Cozma. Fostul lider al minerilor a recunoscut: "Nu am prosperat"

Data actualizării: | Data publicării:
Miron Cozma, sursa: captură TV / Kanal D
Descriere foto: Miron Cozma, sursa: captură TV / Kanal D

Miron Cozma a dezvăluit ce pensie are. Suma a lăsat mască pe toată lumea.

Fără îndoială, Miron Cozma este unul din personajele controversate ale ultimilor ani. Mulți îl știu pe Miron Cozma prin prisma aparițiilor și mulți și-ar dori să știe câți bani încasează lunar acesta. Deși mulți s-ar fi așteptat ca liderul Mineriadei să aibă bani grămadă, acesta a declarat contrariul.

Miron Cozma a decis să facă lumină în acest caz, dezvăluind  că are o pensie de nici mai mult nici mai puțin de 1489 de lei. Acesta a fost deranjat de faptul că unii spun că de la Mineriadă el s-a îmbogățit, așa că le-a demonstrat oamenilor contrariul, oferindu-le chiar și fluturașul de pensie pentru a-l crede pe cuvânt.

„Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare. Vreti sa va arat ca am o pensie de 1.489 lei? Cum am prosperat? Nu am prosperat. Nu am casa. Cu ce am prosperat? Facand 11 ani de inchisoare.„,   a spus Miron Cozma  pentru B1 TV

 

La doar câteva luni de la căderea comunismului, minerii din Valea Jiului au venit la București și au intervenit în forță în Piața Universității pentru a protesa. Liderul lor era chiar Miron Cozma. Portestele au fost extrem de violente, mulți pierzându-și chiar și viața. În urma acestui eveniment, liderul Mineriadei, Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de pușcărie din care a executat 10 ani. Acesta a cerut despăgubiri și dreptate chiar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, obținând ceea ce și-a dorit și anume a fost declarat o victimă de justițiari, potrivit playtech

 

Învitat în emisiunea "40 de întrebări", moderată de Denise Rifa, Miron Cozma  a povestit și despre copilărie. Tata lui a fost miner și a murit la 44 de ani, într-un accident în mină, a spus el. Mama lui a fost femeie de serviciu, dar mai muncea și pe la casele oamenilor pentru a putea întreține cei trei copii.

”Am locuit într-un container. Dormeam cinci într-un pat. Ne spălam cu zăpadă. Mai târziu, tatălui i-a fost repartizată o locuință de serviciu, cu două camere. Am dormit cu fratele meu până am terminat facultatea. Am renunțat la studii după trei ani ca să poată fratele meu să facă 5 ani de facultate. Tata a murit la 44 de ani, iar mama când eu aveam 33 de ani. Noi, copiii nu am avut niciodată tort la ziua noastră”, a povestit Miron Cozma în emisiunea "40 de întrebări".

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel