Ce pensie are Marina Voica, după 50 de ani de muncă: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa?”

Data publicării:
Marina Voica, captură video PRO TV
Descriere foto: Marina Voica, captură video PRO TV

Marina Voica, în vârstă de 85 de ani, nu primește pensie de la stat. Cu toate astea, artista beneficiază de o pensie de urmaș și de o indemnizație de la Ministerul Culturii. 

Marina Voica este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii. Artista, în vârstă de 85 de ani nu primește niciun fel de ajutor din partea statului după toată prestația pe scena românească. În schimb, cântăreața încasează lunar o pensie de urmaș, dar și indemnizație de merit.

Îndrăgita artistă a trăit o bună perioadă de timp alături de  Viorel Teodorescu, un medic cardiolog renumit. Din nefericire aceasta a decedat în urmă cu ceva ani, iar artista primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Pe lângă pensia de urmaș, Marina Voica primește lunar de la Ministerul Culturii o indemnizație de merit. Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, adică aproximativ 6900 de lei. Pe deasupra, această indemnizație este neimpozabilă. La un calcul simplu, venitul artistei ajunge la aproape 9000 de lei pe lună, relatează redacția.ro

Marina Voica: ‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat”

Chiar dacă nu primește pensie de la stat, artista se declară mulțumită de veniturile sale. 


‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș. Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră. Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața. În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului. Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie...Nu optimism, că eu nu sunt optimistă. Eu sunt poate realistă și încerc să văd lucrurile așa cum sunt’’, a declarat Marina Voica în emisiunea ‘’La Măruță’’.

 

Marina Voica, eleganță la 85 de ani. Motivul pentru care poartă tocuri tot timpul: „Parcă merg direct pe pământ!”

 

Marina Voica uimește prin eleganța cu care se afișează la fiecare apariție. Artista nu concepe să urce pe scenă fără tocuri si spune că și nici pe stradă nu renunță la eleganța pantofilor cu toc.

Marina Voica pune mare preț pe modul în care se prezintă în fața publicului. La 85 de ani, artista spune că încă mai poate purta rochiile pe care le îmbrăca la 25 de ani și că pantofii cu toc nu lipsesc din garderoba sa. 

„Pot să port și rochiile pe care le-am purtat și acum 60 de ani. Am slăbit, am cam 45 de kilograme. Dar, la înălțimea mea, am greutatea ideală”, a mai spus ea pentru Ego. „Eu port pantofi cu toc, pe scenă. Nu numai pe scenă, ci și pe stradă. Cum să pun pantofi fără toc pe scenă? Și port și încălțăminte sport, însă doar teniși cu toc ortopedic, ridicat. Fără tocuri parcă merg direct pe pământ!”, a declarat artista pentru Ego.


Marina Voica: „Vin și cânt, ce-s figurile astea?”

Marina Voica a avut, recent, un Spectacol la Sala Palatului. Cântăreața spune că a fost nevoită să combine live-ul cu play-back-ul, lucru care nu prea a încântat-o și că preferă să cânte live în fața fanilor. Mai mult, ea a dezvăluit că nu își pregătește vocea înainte de a cânta și că nu are nicio rețetă minune pentru întreținerea vocii. 


„Am susținut în martie un concert, la Sala Palatului, a fost foarte frumos. Eu nu fac playback, de obicei. Cânt totul live, dar, cum la Sala Palatului trebuia să sune totul foarte bine și ar fi trebuit să facem repetiții de sunet o zi întreagă și nu era timp, am combinat. Dar, pot cânta foarte bine și fără înregistrare. Mai mă întreabă unii și alții dacă iau miere sau gălbenuș de ou pentru voce. Dar, nimic nu iau, nici măcar nu-mi încălzesc vocea, uneori. Vin și cânt, ce-s figurile astea? Trebuie să dormi bine și să fii sănătos, asta este important. Deși, eu am cântat și când mi-a fost rău, și nu era vorba numai despre răceli, ci despre ceva și mai rău. Eu mai cânt acasă, mă acompaniez singură la pian. Nu fac vocalize, înainte de concerte, Doamne-ferește! Ce, sunt cântăreață de operă?”, a mai spus artista pentru sursa citată. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel