Ce pensie are Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mâțu Stoian. Regretatul artist câștiga foarte mulți bani

Data actualizării: | Data publicării:
Surorile lui Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Surorile lui Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Maria Tărchilă, sora regretatului Petrică Mâțu Stoian, este departe atunci când vine vorba de bani, în comparație cu câștigurile regretatului artist.

Maria Tărchilă este una dintre surorile regretatului artist, Petrică Mâțu Stoian. Femeia este de ceva vreme pensionară, iar suma de bani încasată, lunar, de la Casa de Pensii din Arad a fost dezvăluită de soțul acesteia, în declarația de avere depusă. Potrivit wowbiz.ro, sora lui Petrică Mâțu Stoiann încasează lunar o suă destul de mică, însă are sprijin din partea soțului său, care fost cadru militar, pensionar la rândul lui.

Potrivit declarației de avere depusă de soțul ei, Astfel, averea surorii lui Petrică Mîțu Stoian nu este una însemnată. Pe lângă casa de 300 mp în localitatea Sâleani și un autoturism marca Opel fabricat în anul 2014, Maria Tărchilă are o pensie de 15.000 de lei pe an, adică aproximativ 1.250 de lei lunar. În schimb, soțul Mariei Tărchilă, Petru Tărchilă, primește o pensie mai mare. Mai exact, acesta încasează lunar de la stat aproximativ 5.000 de lei, sumă la care se adaugă și banii pe care îi câștigă din activitatea de profesor la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad.

 

Câți bani câștiga Petrică Mâțu Stoian

 

Într-un interviu pentru Fanatik.ro, Constantin Enceanu a dezvăluit câți bani câștigau, în trecut el și Petrică Mâțu Stoian.

”Se muncea foarte mult, dar se câștiga bine. Aveam, în weekend, mai multe nunți în aceeași noapte. Aveam și câte trei nunți pe seară, s-a întâmplat într-o sâmbătă să cânt opt ore la patru nunți, în 4 județe: la Strehaia, în Mehedinți, în Gorj, în Dolj, iar dimineața la 6.00 cântam în Olt. Dar merita.

Păi în 2012, eu și cu Petre eram plătitori de TVA pe persoane fizice! (…) Până la urmă, ne-au învățat unii să ne facem un SRL, până atunci noi plăteam ca proștii. A venit control de la centru aici, la noi, în Dolj, să ne verifice pe mine și pe Mîțu.

Le-a și zis unul că noi suntem plătitori de TVA, când au auzit aia, ne-au lăsat în pace, își făceau cruce. S-au dus la alții care nu declarau nici cinci ani, nu la noi care declaram 3 miliarde la vremea aceea”, a povesti Constantin Enceanu pentru FANATIK.

 

 

Ce se va întâmpla cu averea lui Petrică Mâțu Stoian și banii proveniți din drepturile de autor

 

Imediat după moartea artistului a pornit un scandal imens ce a vizat averea artistului, în condițiile în care Petrică Mâțu Stoian nu a avut copii. Averea lui Petrică Mâțu Stoian nu se rezumă doar la imobile, mașini sau conturi bancare, ci și la banii proveniți din drepturile de autor.  Potrivit wowbiz.ro, regretatul artist a avut un contract de colectare a drepturilor de autor și a celor conexe drepturilor de autor cu CREDIDAM, autorizat să strângă aceste sume de la difuzori și să-i returneze artiștilor. Această organizație va colecta aceste drepturi și după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, iar banii vor fi depuși într-un cont care va rămâne blocat până când se va lămuri cine este moștenitorul legal al artistului. 

 

Statul Român a propus un amendament prin care cere naționalizarea unei părți de 70% din sumele nerevendicate de rudele artiștilor decedați, într-o perioadă mai lungă de timp, care să fie repartizate către Fondul Cultural Român, potrivit sursei menționate mai sus.  ora lui Petrică Mâțu Stoian a declarat că artistul nu avea nimic pe numele lui. Mai mult decât atât, aceasta este de părere că Doru Gușman deține tot ce îi aparținea interpretului de muzică populară.


“Deocamdată, am deschis succesiunea și a rămas setată pentru ianuarie întâlnirea la doamna notar. Unii spun că nu va fi nimic, alții spun că e o avere. Noi nu urmărim averea nimănui, nici a lui Petrică, dacă va fi ceva, o să-i facem lui pomenile. Și casa, nu știu exact a cui este. Casa din Craiova nu era a lui Petrică și se pare că nici casa de la țară nu era a lui. Se pare că acea casă este pusă pe o firmă. Nu este nimic clar momentan. Acționara din firmă este familia la care Petrică a stat, noi nu am găsit acte care să dovedească cum a stat. Domnul Gușman deține tot ceea ce are Petrică Mîțu Stoian, se pare. Însă nu suntem siguri, așa că așteptăm să verifice notarul”, a declarat Maria Tărchilă la un post de televiziune.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel