Ce pensie are Maria Ciobanu. Marea artistă nu se poate întreține din banii primiți de la statul român

Data publicării:
Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu, foto Facebook
Descriere foto: Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu, foto Facebook

Maria Ciobanu a muncit aproape 60 de ani din cei 83 de ani de viață. Cu toate astea, artista încasează o pensie foarte mică de la Statul român.

Maria Ciobanu și-a dedicat întreaga viață muzicii și publicului. Este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din România și are peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV : „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei...”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică”, „Roată, roată...” ș.a.m.d


Cu toate acestea, în momentul pensionării, artista nu s-a bucurat din partea statului român de aceleași aplauze pe care le primește pe scenă. Deși a primit numerose distincții și a reprezentat țara noastră în diverse colțuri ale lumii, ieșită la pensie, vedeta primește o sumă despre care spune că nu i-ar ajunge să se întrețină: 1.200 lei, potrivit Impact.

Norocul artistei vine de peste hotare. Stabilită de mai mulți ani în Statele Unite, unde a reușit să obșină și cetățenia americană, ea mai primește de la țara adoptivă lunar suma de 1000 de dolari.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu în urmă cu ceva vreme, potrivit Fanatik.


Ce avere a strâns Maria Ciobanu


Artista a muncit o viață întreagă și a investit banii câștigați în proprietăți. Mamă a trei copii, vedeta și-a aranjat moștenitorii cu câte un apartament in vila pe care a construit-o in zona Parcului Carol, din Bucuresti.

Potrivit Click, Maria Ciobanu mai are o vila in Giulesti, pe care o va mosteni fiica sa Camelia.

Maria Ciobanu are o viață de film. S-a iubit cu Ion Dolanescu, are trei copii din trei relatii diferite: Ionuț Dolănescu, Leontina Vaduva, Camelia Ciobanu.

Vedeta locuiește acum în Los Angeles, alături de fiica ei Camelia. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel