Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume. Femeia își crește singură fiica: "Calculez fiecare ban"

Data actualizării: | Data publicării:
Adriana Iliescu, captură Youtube/ Antena 1
Descriere foto: Adriana Iliescu, captură Youtube/ Antena 1

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, în 2005, după ce a fost desemnată cea mai bătrână mamă din lume. Acum, fostul cadru didactic își crește singură fiica din pensia pe care o are.

Adriana Iliescu a șocat o lume întreagă, după ce a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase, la vârsta de aproape 70 de ani. Astfel, în anul 2005, fosta profesoară de limba româna a intrat în Cartea Recordurilor și a fost desemnată cea mai bătrână mamă din lume. Acum, la 84 de ani, femeia își crește singură fiica, pe nume Eliza, în vârstă de 17 ani. Fostul cadru didactic a declarat în nenumărate rânduri că este foarte mândră de fiica ei. Mai mult decât atât, aceasta a precizat că Eliza învață foarte bine, fiind printre premianții clasei, și vrea să urmeze două facultăți. 

Mulți s-au întrebat cum reușește Adriana Iliescu să se descurce cu banii, dar și ce pensie primește de la stat. Ei bine,  în prezent, fosta profesoară primește o pensie lunară de 2.000 de lei, bani pe care îi folosește pentru a se întreține pe ea și pe fiica sa, Eliza. Totodată, aceasta mai încasează o bursă de merit, în valoare de 400 de lei. 

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor. Aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!', a declarat aceasta pentru playtech.ro.

 

Adriana Iliescu a fost supusă unei fertilizări în vitro, cu o sarcină gemelară, la vârsta de 66 de ani. Aceasta a avut parte de un tratament hormonal, pentru îndepărtarea efectelor menopauezi, după care a fost fertilizată în vitro. Ulterior, Adriana Iliescu a dat naștere unei fetițe sănătoase, care acum este o adolescentă în toată firea și își face mama mândră de ceea ce a crescut. 

„Eliza e bucuria ochilor mei. E premianta clasei și unul dintre cei mai buni copii din liceu. Are o medie generală apropiată de zece. Nu chiar nota maximă, ceea ce după mine nu e totuși puțin lucru, mai ales că e în clasa a douăsprezecea, una decisivă pentru viitorul ei. Cu alte cuvinte, va merge la Facultatea de Litere, urmând să devină profesoară de limba și literatura română!', mai spune Adriana Iliescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel