Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Data publicării:
Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook
Descriere foto: Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Adrian Năstase a dezvăluit ce pensie primește lunar de la statul român. 

Adrian Năstase, în vârstă de 72 de ani a mărturisit ce pensie are de la statul român. Fostul premier al României susține că suma pe care o încasează lunar este una foarte mică. Ma mult decât atât, fostul politician a dat statul în judecată pentru pensiile speciale. 

Ce pensie are Adrian Năstase, fostul premier al României

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a recunoscut faptul că este dezamăgit de suma pe care o primește de la statul român. Acesta a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale. Totodată, fostul politician a precizat că pensia pe care o încasează lunar este de aproximativ 5.000 de lei.

„Este foarte puţin”, a precizat ferm Adrian Năstase.

Ce soluție are Adrian Năstase pentru pensiile speciale

„Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă', a declarat fostul premier al României.

Adrian Năstase a dezvăluit motivul pentru care a încercat să se sinucidă

Fost premier al României, fost președinte al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase a răspuns tirului de întrebări adresate de către jurnalista Denise Rifai.

 ”Ați vrut să vă sinucideți?”, a fost una dintre întrebarile-cheie referitoare la unul dintre cele mai dureroase momente din viața politicianului, la care acesta a trebuit să raspundă. 

”Da! Așa am simțit atunci… pentru că mi s-a părut un gest de maximă umilință, și nu am acceptat atunci povestea asta. Sigur, mai târziu, am privit diferit lucrurile, dar era un alt moment. Polițistului care m-a împiedicat atunci să duc până la capăt gestul respectiv îi datorez viața, în mare măsură, pentru că, practic, el a blocat revolverul … ne-am bătut acolo, efectiv… .  (…) Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă!”, a spus Adrian Năstase.

O altă întrebare care i-a trezit trăiri intense politicianului român a fost cea referitoare la perioada în care a fost încarcerat.

”Care este cea mai umilitoare experiență din penitenciar?” a fost o altă <întrebare roșie> la care Adrian Năstase a răspuns aseară, al ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

”Aici îmi este foarte greu să răspund, deși pot găși multe răspunsuri. Un răspuns simplu este - momentul în care seara se închid ușile de la celulă, sunt ușile acelea din metal, care zăngăne pe toată linia de celulă și e … un sentiment cumplit! Pe de altă parte, nu-mi aduc aminte ca în toată perioada cât am  fost la Rahova sau la Jilava, cineva să-mi fi spus altfel decât Domnule Prim-Ministru. (…) Acolo am ținut cursuri, am scris foarte mult … țineam prelegeri. Spre exemplu, unele prelegeri despre care îmi amintesc cu foarte mare placere erau pentru un grup, aflat într-o zonă a consumatorilor și traficanților de droguri, închiși la Jilava. Aveau o secție specială, finanțată de către Guvernul Norvegian, (…) erau un fel de comunitate. Eu le țineam cursuri, prelegeri, o dată pe săptămână, pe teme pe care ei și le alegeau. (…) pe care ei mi le-au făcut, desenele pe care mi le-au dat, le păstrez cu sfințenie. Vreau să spun că depinde cum îți construiești viața, în orice loc, și eu cred că am această capacitate de a mă adapta și de a funcționa într-un mod uman, încercând să înțeleg … Am niște amintiri foarte amestecate (…)” a răspuns Adrian Năstase.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel