Ce pensie are actrița Marinela Chelaru: „Am ajuns să mâncăm doar de la reducere, ca să avem bani de lumină și de medicamente”

Marinela Chelaru, sursa facebook
Descriere foto: Marinela Chelaru, sursa facebook

Marinela Chelaru primește o pensie extrem de mică de la stat, după o viață de muncă. Actrița spune că mănâncă alimentele pe care le găsește la preț redus. 

Marinela Chelaru este una dintre cele mai apreciate actrițe de comedie din România. Actrița era nelipsită de la emisiunile TV și reușea să aducă zâmbetul pe buzele oricui. În ultimii ani, din cauza problemelor de sănătate, ea afost nevoită să se pensioneze. Acum, la 62 de ani, actrița este la limita supraviețuirii cu pensia pe care o primește de la stat și spune că abia se ajunge cu banii, fiind nevoită să pândească reducerile din magazinele alimentare. Jumătate din pensie o cheltuie pe medicamente, râmânând astfel cu o sumă foarte mică pentru alimente și facturi. 

 “Am o pensie de 1.400 de lei, din care 600 de lei dau pe medicamente, după operația suferită la inimă. Din ce să trăiești? Pensionarii mor de foame! Toată ziua pândesc în magazine mâncarea la preț redus. Eu caut pliante cu mâncare la preț redus. Îmi trimit soțul acolo unde aflu că în acea zi se vinde ceva la promoție, am ajuns să mâncăm doar de la reducere, ca să avem bani de lumină și de medicamente”, a povestit Marinela Chelaru, potrivit cancan.ro.

A fost operată la inimă

În urmă cu câțiva ani, Marinela Chelaru a suferit un infact și a fost supusă unei operații pe cord. Chiar dacă pericolul a trecut, starea ei de sănătate nu este foarte bună. La acea vreme, imediat după operație, actrița se arăta îngrijorată cu privire la recuperarea post operatorie. Mai mult, a început să aibă probleme cu tensiunea și atacuri de panică/

 „Acum mă simt mai rău decât după operație, am făcut infarct și am făcut operație pentru că acum mă uitam de sus de la voi. Am tensiune mare, îi spuneam și doctoriței, îmi zicea că sunt atacuri de panică, iar eu nu sunt plângăcioasă. Și mie mi se pare aiurea să am puseuri de tensiune, iau medicamente. Mi-a fost un rău de moarte, nu știu cum e când mori. E groasă, asta e, mă duc și aia e. Voi muri, voi muri, mă duc la Dumnezeu.”, mărturisea Marinela Chelaru în emisiunea „Răi Da’ Buni”, cu câțiva ani în urmă.

 

Recent, actrița a mărturisit că a ajuns să îi fie greu să urce și scările și că este foarte tristă că nu mai poate juca.

„Nu mai am putere, mă feresc să-mi forțez inima, mi-a limitat niște lucruri, am tot sperat. Ea, sărăcuța, e în parametri, dar se lasă mai greu. N-am voie să fac sport, doar plimbări. Am fost un om activ, cu ”Vouă” și cu teatrul, am umblat în toată țara, așa că acum mi-e greu. Nu pot urca treptele, la bloc. Dar și de lift mi-e teamă, căci am rămas de câteva ori blocată între etaje și a trebuit să ies singură”, a declarat Marinela Chelaru pentru Impact, în urmă cu ceva timp. 

 

Marinela Chelaru are mari probleme de sănătate

 

Marinela Chelaru a dezvăluit și cu ce probleme de sănătate se confruntă. Cel mai mare regret al actriței este că a fost nevoită să părăsească scena teatrului.

 

„Când mă uit la televizor și văd serialul cu băieții de la trupa  în care am jucat și eu, îmi revin niște amintiri superbe. Nu știu dacă m-aș mai întoarce pe scenă, nu știu dacă mă mai ține inima. În primul rând sănătatea este primordială. Îți trebuie energie pentru că te consumă foarte mult. Trebuie să fii fizic sănătos pentru scenă. Îmi e frică să mă bag într-o chestie de asta.

Sau dacă mi-ar da un rol, un regizor sau un producător, să fie unul mai mititel, atunci aș accepta. Nu trebuie să depun foarte mult efort. Îmi este dor de televiziune, de teatru și de film. Am avut niște perioade foarte superbe în tinerețe. Nu mă uit cu mânie înapoi, ci cu drag. Nu mai pot să mă urc pe cal să cuceresc Troia, am o vârstă.

Nu am voie să ies pe caldură și pe frig, când este ger afară. Am stat cuminte în casă în toată această perioadă. Nici bine așa nu prea m-am mai simțit, mi-am luat medicamentele mele și cam atât. Am vrut să ies până la piață, dar nu am mai fost. Nu am mai fost nici pe la spital în ultima perioadă, vorbesc cu doctorița mea la telefon și cam atât. Este un înger de femeie.  Ținem legatură pentru orice eventualitate, dar nu am avut probleme, Doamne ajută. Ultima dată mi-a schimbat medicamentele de tensiune și mă simt mult mai bine.„, a spus Marinela Chelaru pentru impact.ro

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 30 noi 2021, 16:01 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience