„Ce părere ai dacă te-aș cere de soție?”. Mircea Diaconu și Diana Lupescu s-au căsătorit după prima cafea băută împreună. 43 de ani de mariaj și o poveste care bate orice scenariu de film

Data publicării:

Mircea Diaconu și Diana Lupescu ar putea scrie o carte despre povestea lor de dragoste. Atât modul în care s-au cunoscut, cât și modul în care își trăiesc iubirea, de peste 43 de ani, arată cât de mult contează asumarea și valorile. 

Mircea Diaconu a știut că vrea ca Diana Lupescu să-i devină soție, chiar după prima gură de cafea băută împreună cu aceasta.

Mircea Diaconu a rupt bariera regulilor și, în urmă cu 43 de ani, i-a cerut Dianei Lupescu să-i devină soție, chiar de la prima întâlnire.


Cum au ajuns să bea prima cafea împreună


În 1980, Mircea Diaconu a forțat un pic mâna destinului, îndrăznind să ceară numărul de telefon al frumoasei actrițe. Tot soarta a făcut ca acesta să se întâlnească întâmplător, pe stradă, cu o prietenă a Dianei, care i-a dat imediat numărul de telefon al actriței. 

Fiind originară din Bacău, actorul a trebuit să găsească o soluție pentru a o putea vedea. Astfel că a sunat-o și a întrebat-o dacă îl primește la o cafea.

 

Secretul unei căsnicii longevive

Sunt împreună de 43 de ani, însă par a fi doi tineri îndrăgostiți. Actorul povestește cu dragoste și admirație detalii din căsnicia lor.

„Lucrurile acestea te definesc pe tine ca om. Până la urmă, e un legământ. Te iei de mână cu cineva și te duci la biserică, și în fața statului, și în fața lui Dumnezeu. E un jurământ. Ea se numește căsnicie. Căsnicie înseamnă și bune, și rele, și grele, și ușoare. Toate acestea. E îngrozitor să fii singur și să treci peste greu. Când ești în doi, te trage celălalt în sus. Ori tu pe el, ori invers. Despre asta e vorba. Ne ținem unul pe celălalt. După aceea, apar copiii. Ei nu se cresc singuri. Au nevoie de câte doi părinți. Așa sunt natura, umanitatea, universul, credința, lucrurile acestea sunt importante. Nu te poți juca cu ele. De aceea spun, așa trebuie să trăiești. Ca să poți cere cuiva sau propune cuiva, sugera să fie serios, să se poată miza pe el, trebuie tu însuți să faci așa.
După aceea, apar copiii. Ei nu se cresc singuri. Au nevoie de câte doi părinți. Așa sunt natura, umanitatea, universul, credința, lucrurile acestea sunt importante. Nu te poți juca cu ele. De aceea spun, așa trebuie să trăiești. Ca să poți cere cuiva sau propune cuiva, sugera să fie serios, să se poată miza pe el, trebuie tu însuți să faci așa”, a declarat Mircea Diaconu pentru Viva. 


A cerut-o în căsătorie la prima întâlnire

Întrebat cum a cucerit-o Diana Lupescu, care în anii 1980 era considerată cea mai frumoasă femeie din România, Mircea Diaconu a dezvăluit că mult curaj și „o cafea” le-au conturat destinul..

„Și astăzi este (n.r. Cea mai frumoasă femeie din România). Cred că am surprins-o, că așa sunt eu. Și pe mine mă surprind câteodată, pentru că nu s-a întâmplat, tipic, nimic. A venit de la sine, fără să am un gând concret în cap. Am vrut să beau o cafea cu ea și m-am dus la Bacău și i-am cerut o cafea. Eu nu beau cafea, dar era un pretext până la urmă. Am simțit nevoia să mă apropii de ea, am vorbit amândoi și apoi am întrebat-o brusc, în timp ce beam cafeaua: „Ce părere ai dacă te-aș cere de soție? Nu s-a gândit mult, aproape deloc, și a acceptat. Nu am cucerit-o, am surprins-o, iar peste o lună eram căsătoriți. Ea fiind la Bacău, eu la București, m-am dus doar cât să facem verighetele. Nu a existat înainte și după. La noi nu a existat decât după”, a mai spus actorul pentru sursa citată. 



Refuzul și cafeaua care le-a desenat destinul


Povestea lor începea cu un an înainte, când Diana îi refuza propunerea de a bea o cafea împreună.

„În 1979, prima noastră întâlnire a fost la Teatrul Bulandra, am vrut să fiu amabil cu o colegă actriță, i-am oferit o cafea, m-a refuzat categoric. La a doua întâlnire, la mare, am pălăvrăgit și cu asta basta.

A venit toamna, în 1980, m-am întâlnit cu Eugenia Vodă, ploua, i-am cerut telefonul Dianei, atât. Am simțit nevoia s-o sun, i-am zis că am treburi prin Moldova, pot să beau o cafea, la tine, la Bacău.

Am ajuns acolo, «ai o cafea, că așa ai zis», am băut o cafea în bucătărie, am vorbit de teatru, am mai intrat în sufragerie, nu m-am gândit la nimic înainte, dar în clipa aceea mi-a venit s-o întreb: «Dacă te-aș cere de soție, ce-ai zice?». «Aș fi de acord», a răspuns ea.

Am continuat să discutăm. Apoi, seara, am întrebat-o încă o dată: «Hai să fim și serioși, vrei?». Și au trecut 41 de ani și ceva de atunci, ne-am căsătorit, ani divini', a povestit Mircea Diaconu în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, de la Kanal D, în urmă cu 2 ani.


De 43 de ani, își beau cafeaua împreună, indiferent de circumstanțe

 


„Așa e mereu de atunci. Și când eram la Bruxelles știam când își face cafeaua și-o beam la telefon. Și aveam și biscuiți, ea la cafea mănâncă așa ceva. Și-mi luam acei biscuiți cu mine de la București, ca să-i am cu mine', a mai spus actorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel