Ce pandemii amenință omenirea după Covid. Adrian Streinu-Cercel: Ne face să ne cutremurăm un pic. Am început să ne "jucăm" cu antimicoticele. Unii încearcă să pregătească omenirea

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Viktor Forgacs
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Viktor Forgacs

Este omenirea amenințată de alte pandemii și dezastre epidemiologice? Suntem mai pregătiți după experiența tragică a pandemiei COVID-19?

Adrian Streinu-Cercel, medic primar Boli infecţioase, Doctor în Științe Medicale, Președinte Comisia pentru Sănătate în Senatul României, ne-a vorbit despre cât de pregătită este omenirea pentru alte pandemii și dezastre epidemiologice, plecând de la pandemia de COVID-19. 

Mai mult, acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical l-a întrebat pe medicul Adrian Streinu-Cercel "în ce măsură crede că omenirea este în continuare amenințată fie de evoluția acestei pandemii, fie de apariția altor agenți microbieni care să provoace asemenea dezastre".

"Omenirea tot timpul este amenințată de câte ceva, mai ales atunci când noi intervenim brutal în zone în care n-ar trebui să intervenim. Și aș reaminti faptul că Eurasia reprezintă creuzetul pandemiilor. Acolo există o zonă caldă, există o zonă unde se pot dezvolta foarte multe microorganisme care pot să facă pasajul între specii. Noi ar trebui să fim foarte atenți și pe măsură ce acest concept de One Health va intra mai profund și mai structurat pe anumite arii de cercetare evident că va putea să aducă date suplimentare care să ne arate unde putem să mergem fără grijă și unde trebuie să mergem cu foarte multă grijă.

Noi vorbim în momentul de față de o patologie, să spunem de boli rare, dar acele boli rare despre care să zice că ar fi rare nu sunt tocmai rare", a declarat Adrian Streinu-Cercel, în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel