Ce ouă ar trebui să consumăm, de fapt. Dr. Mihail Pautov: Cred că acelea sunt cele mai bune / Câte trebuie să mănânci pe zi / video

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Dr. Mihail Pautov a explicat ce înseamnă codul prezent pe ouăle din comerț și ce ouă ar trebui să consumăm, de fapt. 

Dr. Mihail Pautov susține că este necesar ca fiecare dintre noi să consume trei ouă pe zi. Potrivit acestuia, ouăle pot fi consumate dimineața sau pe parcursul zilei. Ele sunt o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru o alimentație sănătoasă.

„Poți să le consumi dimineața sau poți să-ți iei trei ouă cu tine să mănânci un ou dimineața, un ou la prânz și un ou seara, astfel încât să distribui sursa asta de proteine de calitate pe parcursul întregii zile.", a spus doctorul. 

 

Ce înseamnă codul de pe ouă

Dr. Pautov a explicat ce înseamnă codul de pe ouăle cumpărate din comerț.

„Atunci când iei ouă din comerț o să vezi pe ou un cod și fiecare cifră sau literă înseamnă ceva. Prima cifră este cea care îți arată calitatea oului astfel:

0 - este un ou bio;

1 - este un ou de la găini crescute în aer liber;

2 - este ou de la găini crescute la sol, în hale, adică stau pe pământ dar sunt în hale, nu sunt expuse la lumină și probabil că asta le afectează inclusiv sinteza de vitamina D și concentrația de vitamina D în acel ou;

3 - este oul de la găini crescute în baterii îmbunătățite.", a spus dr. Pautov. 

 

Ce ouă e bine să consumăm

Dr. Mihail Pautov a detaliat codul de pe ouăle din comerț, explicând că prima cifră din cod indică modul în care găinile sunt crescute.

0 – este un ou de la găini crescute în sisteme ecologice. Ce înseamnă asta? Că ai 6 găini pe metru pătrat. Găinile au acces afară și sunt crescute fără pesticide, fără insecticide, fără organisme modificate genetic, mănâncă mâncare de calitate. Astea sunt cele mai bune ouă pe care dacă le găsiți pe raft și vă recomand să le cumpărați.

Dacă la codul inițial în loc de 0 scrie 1, asta înseamnă că acele găini sunt crescute în aer liber. În cazul acesta, vorbim de 9 găini pe metru pătrat în interior și patru găini pe metru pătrat la exterior și ele mănâncă mâncare convențională, deci hrana lor este controlată din punct de vedere nutrițional, dar ea poate să conțină și pesticide, și insecticide, și organisme modificate genetic.

La 2 vorbim de găini crescute la sol. Ele nu au acces la exterior. Deci când vedem pe un ou că prima cifră cu care începe acest cod este 2, înseamnă că vorbim despre găini crescute la sol, care nu au acces la exterior. Ele stau în interior, sunt 9 găini pe metru pătrat. Au acces la mâncare convențională, dar înțelegem că ele nu ies afară, sunt găini mai stresate.

La 3 sunt cele mai nefericite găini pentru că sunt găini crescute în cuști. Au spațiu la interior în limita cuștii, nu au acces la exterior și mănâncă mâncare convențională.

Deci cele mai bune ouă, cred eu, sunt cele de la țară cu mențiunea că e bine să fie ouă de la țară, de la oamenii pe care îi cunoști, pentru că există tot felul de mâncăruri care fac găinile să crească foarte rapid, care pot fi toxice și care se pot transfera în ouă.", a spus Dr. Mihail Pautov. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel