Ce obișnuia să facă Petrică Mîțu Stoian de ziua onomastică. Sora regretatului artist a făcut dezvăluiri emoționante: "Așa se zicea la noi"

Captură video Youtube/ Petrică Mâțu Stoian
Descriere foto: Captură video Youtube/ Petrică Mâțu Stoian

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a dezvăluit ce obișnuia să facă regretatul artist în fiecare an, de ziua onomastică. 

Petrică Mîțu Stoian și-ar fi serbat astăzi ziua onomastică. Din păcate, regretatul artist s-a stins din viață, lăsând în urma lui multe suspine și durere. Sora interpretului de muzică populară a făcut dezvăluiri emoționante despre fratele său, care acum cântă printre îngeri. 

Ce obișnuia să facă Petrică Mîțu Stoian de ziua onomastică

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a povestit cum erau zilele onomastice ale artistului în tinerețe și cum obișnuiau să petreacă în casa părintească.

"Eram mereu în familie, făceam un praznic, așa se zicea la noi, pentru sănătate. Un praznic în sănătatea celui care sărbătorea, cum era la noi în familie Petrică. Îl sărbătoream pe el și făceam așa o masă mare cu vecinii, cu rudele. Asta făceam când eram tineri, iar după aceea, Petrică când a plecat își făcea ziua acasă la el, unde locuia. Acolo își făcea în fiecare an ziua, chema colegi de-ai lui care cântau. Am fost și noi de multe ori acolo la el acasă, când își făcea Sfântu Pătru", a povestit Maria Tărchilă, pentru WOWbiz.ro.

Maria Tărchilă, pomană la biserică pentru regretatul său frate

Maria Tărchilă a declarat că miercuri a avut loc un festival, în memoria lui Petrică Mîțu Stoian, la Târgu Jiu. Totodată, aceasta a mărturisit că va face un parastas la Arad. 

"Miercuri seara am avut la Târgu Jiu un festival în memoria Petrică Mîțu Stoian. Îl vom pomeni la biserică și voi face și un parastas la Arad. Eu sunt din Arad și am să fac parastasul la mine aici cu duhovnicul meu", a explicat ea.

Mariana Ionescu Căpitănescu a urcat pe scenă, la festivalul care a avut loc în memoria artistului

Colegii de breaslă ai regretatului artist și-a stăpânit cu greu lacrimile, în momentul în care au urcat pe scenă. Aceștia au recunoscut că le este greu să vorbească la trecut despre bunul lor prieten. 

"Voi cânta în recital și nu îmi vine să cred că vorbim la trecut de el și că iată se fac acum acțiuni în memoria lui, când de fapt ar fi trebuit să facem acțiuni și să fie și el fizic cu noi pe scenă așa cum a fost în trecut. Dumnezeu are planurile lui și nu putem noi să ne împotrivim

Nu puteam să lipsesc de la un asemenea eveniment. O să fie multe lacrimi pentru că noi am pregătit și un colaj cu momente ale lui, iar imaginile și pozele pe care le vom vedea ne vor face să retrăim momentele acelea deci vor fi și multe lacrimi. Prin acțiunile noastre trăiește și el, iar prin faptul că îl comemorăm, îl aducem în atenția publicului.

Cei care au organizat, merită toate felicitările pentru că nu e puțin lucru să faci o astfel de acțiune în ziua de azi și trebuie salutată această inițiativă. Salut și munca și implicarea artistică a Ansamblului Doina Gorjului în organizarea acestei acțiuni.

Eu vreau să specific că nu am participat la făcutul listelor invitaților din acest festival, am fost criticată cumva că de ce nu sunt unele nume pe afiș. Eu am fost doar invitată de către organizatori și în semn de respect și apreciere și pentru faptul că mi-a fost coleg și apropiat atâția ani în scenă, eu am decis să fiu acolo la acțiunile care au legătură cu memoria lui Petrică Mîțu Stoian", a povestit ea, pentru sursa menționată mai sus. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 29 iun 2023, 15:39 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience