Ce obiecte de mare valoare se ascundeau în casa lui Petrică Mâțu Stoian. Declarațiile făcute chiar de vecinul regretatului artist

Data publicării:
Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook
Descriere foto: Petrică Mîțu Stoian, sursa facebook

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la începutul lunii noiembrie și a lăsat multă durere în urmă. Ce dezvăluiri a făcut unul dintre vecinii regretatului artist?

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la începutul lunii noiembrie și a îndurerat o țară întreagă. 


Petrică Mîțu Stoian a murit la vârsta de 64 de ani, în urma unui șoc septic.


Chiar dacă au trecut mai bine de două luni de la moartea regretatului artist, încă mai ies la iveală detalii pe care nimeni nu le știa despre el. 


Petrică Mâțu Stoian ar fi ascuns în propria lui casă obiecte de mare valoare și nu avea prea mulți oameni pe care îi primea înauntru. Un vecin de-al regretatului artist a dezvăluit că aceste avea icoane de o mare însemnătate, dar și tablouri. Îi plăcea mult să colectioneze obiecte de artă sau bisericești, Petrică Mâțu Stoian avea chiar o icoană din perioada Primului Război Mondial. 


”Știu că el colecționa icoane prețioase, avea multe asemenea lucruri, mai ales că era și foarte credincios. La un moment dat, auzisem că avea și tablouri scumpe, o replică făcute după un Rembrandt, zicea el că de un elev de-al pictorului, dar nu l-am văzut. E adevărat, arareori invita pe cineva pe la el dintre vecinii de pe stradă, ne vedeam aici, în fața casei și mai stăteam de vorbă. Dar știu că era mare colecționar de artă, mai ales bisericească”, a dezvăluit vecinul regretatului artist, pentru fanatik.ro.


Regretatul artist a ținut ani la rând pe perete o icoană care datează încă din perioada Primului Război Mondial. ”Fecioara din Kazan” reprezintă ortodoxia rusă și este o icoană făcătoare de minuni, potrivit Wowbiz.ro.


”Este o icoană adusă din Rusia, o ”Kazanskaia”. Este adusă în perioada Primului Război Mondial și am găsit-o la cineva. Este o icoană făcătoare de minuni”, spunea, în urmă cu doi ani, Petrică Mâțu Stoian, în cadrul unui interviu. 

 

Cine a fost marea iubire a lui Petrică Mâțu Stoian. Abia acum s-a aflat: "Toată lumea credea că se vor lua"

 

O vecină din satul natal a dezvăluit cine a fost prima iubire a artistului și de au ajuns să pună capăt relației. Mama lui Petrică Mâțu Stoian și-ar fi dorit ca cei doi să se căsătorească și să aibă copii. 


"Se plăcea cu o fată de aici din sat, cu Domnica. Se plimbau toată ziua împruenă pe aici, pe dealuri, cu animalele. Erau colegi de clasă, din ce îmi amintesc, toată lumea credea că se vor lua. Apoi însă, Petrică a plecat din sat, după ce a terminat liceul, iar relația lor nu a mai ținut mult, se vedeau prea rar. Dar, de despărțit, cred că s-au despărțit abia când el s-a dus să muncească în mină.", a declarat vecina regretatului artisti pentru Fanatik.ro. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel