Ce note a obținut fiica Adrianei Iliescu la BAC. Eliza Iliescu vrea să urmeze mai multe facultăți

Data publicării:
Adriana Iliescu, captură Youtube/ Antena 1
Descriere foto: Adriana Iliescu, captură Youtube/ Antena 1

Adriana Iliescu a dezvăluit ce note a luat fiica sa la examenul de Bacalaureat. 

Adriana Iliescu a șocat o lume întreagă, după ce a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase, la vârsta de aproape 70 de ani. Astfel, în anul 2005, fosta profesoară de limba româna a intrat în Cartea Recordurilor și a fost desemnată cea mai bătrână mamă din lume. Acum, la 84 de ani, femeia își crește singură fiica, pe nume Eliza, în vârstă de 17 ani. Fostul cadru didactic a declarat în nenumărate rânduri că este foarte mândră de fiica ei.  Acum, Adriana Iliescu are un motiv în plus de bucurie și asta pentru că fiica sa a obținut rezultate extraordinare la examenul de Bacalaureat. 

Ce note a luat Eliza, fiica Adrianei Iliescu, la BAC

Eliza Iliescu a trecut examenul maturității cu bine, fiind șefă de promoție la absolvirea liceului. În urmă cu puțin timp, adolescenta a mărturisit că este foarte relaxată în ceea ce privește examenul de Bacalaureat. Tănâra a obținut nota 9,50, iar mama sa este tare mândră de ea.

„Fiica mea a luat 9,80 la Limba Română. De asemenea, a obținut alte două note mari, de peste 9.00, fiecare, una la Istorie și alta la celălalt opțional pentru care a decis în cele din urmă să dea examen', a declarat Adriana Iliescu pentru impact.ro.

Eliza Iliescu a absolvit examenul de Bacalaureat cu nota de peste 9.50

 Potrivit Adrianei Iliescu și fiica sa vrea să-i calce pe urme și să urmeze o carieră în învățământ.

„Eliza va face două sau poate chiar trei facultăți. cine știe! Am studiat împreună mai multe variante, însă nu vi le putem spune, fiindcă mai pot apărea schimbări. Cred cu tărie că va reuși să le facă față! Știm amândouă că nu va fi simplu, dar vom merge pe calea asta! O voi ajuta să-și plătească a doua facultate din pensia mea de la Uniunea Scriitorilor. Am făcut calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea.', declara Adriana Iliescu in trecut.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume

Mulți s-au întrebat cum reușește Adriana Iliescu să se descurce cu banii, dar și ce pensie primește de la stat. Ei bine,  în prezent, fosta profesoară primește o pensie lunară de 2.000 de lei, bani pe care îi folosește pentru a se întreține pe ea și pe fiica sa, Eliza. Totodată, aceasta mai încasează o bursă de merit, în valoare de 400 de lei. 

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor. Aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!', a declarat aceasta pentru playtech.ro.

Adriana Iliescu a fost supusă unei fertilizări în vitro, cu o sarcină gemelară, la vârsta de 66 de ani. Aceasta a avut parte de un tratament hormonal, pentru îndepărtarea efectelor menopauezi, după care a fost fertilizată în vitro. Ulterior, Adriana Iliescu a dat naștere unei fetițe sănătoase, care acum este o adolescentă în toată firea și își face mama mândră de ceea ce a crescut. 

„Eliza e bucuria ochilor mei. E premianta clasei și unul dintre cei mai buni copii din liceu. Are o medie generală apropiată de zece. Nu chiar nota maximă, ceea ce după mine nu e totuși puțin lucru, mai ales că e în clasa a douăsprezecea, una decisivă pentru viitorul ei. Cu alte cuvinte, va merge la Facultatea de Litere, urmând să devină profesoară de limba și literatura română!', spunea Adriana Iliescu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel