Ce însemnă dacă vezi sau visezi fluturi. Semnificația spirituală

Data publicării:
pixabay.com autor Gerd Altmann
Descriere foto: pixabay.com autor Gerd Altmann

A vedea sau a visa un fluture poate avea o semnificație mai profundă decât de așteptai.

Transformarea unei omizi în fluture pare ceva magic, ceea ce face ca aceste frumoase insecte înaripate să fie preferatele multora. După cum vă puteți imagina, metamorfoza lor este o metaforă pentru renaștere, dar, simbolismul lor spiritual este mai profund decât atât.


Ce simbolizează fluturele

 

Fluturii reprezintă transformarea la toate nivelurile, au declarat pentru MindBodyGreen Anna Cariad-Barret, ecoterapeutul și coautorul cărții Sacred Medicine of Bee, Butterfly, Earthwor and Spider.

"Fluturii ne arată cum putem ajunge  în interiorul nostru pentru a dizolva vechile forme și morfologii, reconstruindu-ne și evoluând", explică ea, menționând că fluturii ne arată importanța abandonului și a încrederii "ca parte a procesului esențial de creștere și reînnoire".

 


După cum spune autoarea Erika Buenaflor, M.A., în cartea sa Animal Medicine, fluturii simbolizează, de asemenea, renașterea, speranța și curajul. A vedea unul este un semn că se produce o schimbare pozitivă. Fluturele te încurajează să treci prin transformarea ta cu încredere, scrie ea.

La fel ca și noi, omizile nu au cum să știe ce urmează să facă. Dar ele ascultă chemarea lor interioară de a merge în interior, permițând moartea și renașterea, spune Cariad-Barrett. "Fluturii simbolizează, de asemenea, libertatea [...] Eul nostru cel mai adevărat poate zbura întotdeauna liber", adaugă ea.

 

Superstiții în diferite culturi


Culturile din întreaga istorie au făcut o fixație asupra fluturelui și a semnificației sale spirituale. Iată câteva interpretări diferite a ceea ce simbolizează această insectă.

 

În Mesoamerica

Potrivit lui Buenaflor, popoarele din centrul Mexicului, încă de la Teotihuacan, asociau fluturii cu strămoșii lor. În ritul Nahui Ollin al mexicanilor (aztecilor), sărbătoarea lor pentru a onora soarele, "ei ofereau tămâie unei imagini a soarelui dedicată ca un fluture într-un cerc de aur care emitea raze radiante și linii luminoase", spune ea.

Ei credeau că războinicii curajoși deveneau în cele din urmă păsări  sau fluturi după ce mureau, sorbind nectar pentru eternitate.


În cultura nativilor americani 


Diferite triburi de nativi americani interpretează fluturii în felul lor, dar, în general, se crede că aceștia reprezintă schimbarea și transformarea, confortul, speranța și pozitivitatea. În timp ce unii credeau că strămoșii comunicau prin intermediul fluturilor, alții luau prezența acestor creaturi ca pe un semn de bucurie sau de speranță.


Interesant este însă faptul că fluturii negri sunt asociați cu boala în multe culturi nativilor americani.


Creștinism

Deși fluturii nu sunt menționați în Biblie, există o legătură clară între transformarea unui fluture și moartea și renașterea lui Iisus Hristos. La fel cum fluturele intră în crisalidă pentru a renaște, Iisus a fost pus într-un mormânt după crucificare și a renăscut trei zile mai târziu. În plus, creștinismul spune că cei care îl urmează pe Iisus pot renaște, se transformă și se eliberează de păcat.

 

În mitologia celtică


Mitologia celtică consideră fluturii ca fiind un simbol al sufletului. Există o veche zicală irlandeză care spune: "Fluturii sunt sufletele morților care așteaptă să treacă prin Purgatoriu". Se crede că sunt capabili să treacă în alte tărâmuri și reprezintă, de asemenea, transformarea, creația și renașterea.

 

În cultura africană

În cultura africană subsahariană, metamorfoza unui fluture este adesea considerată un simbol al transformării, fie că este vorba de pubertatea feminină sau de schimbări sociale, potrivit studiilor. Simbolismul lor este împletit în multe aspecte ale culturii africane, de la cântece și povești la dans și alte forme de artă.

 

Ce înseamnă dacă vezi sau visezi fluturi

 

Potrivit lui Cariad-Barrett, este important să ne amintim că nu există un singur "adevăr" despre ceea ce înseamnă cu adevărat fluturii. Este vorba despre ceea ce înseamnă ei pentru tine. Așadar, data viitoare când vezi unul în natură sau în vis, ia în considerare cum te fac să te simți.

 


"Ca o conștiință umană colectivă", adaugă Cariad-Barrett, "avem adesea reacții similare și putem învăța din poveștile didactice despre natură - dar, la sfârșitul zilei, întrebarea este: Ce observați despre ciclul de viață al fluturilor și cum vă atinge sufletul?".

Pentru a obține un răspuns mai clar la această întrebare, ea sugerează să țineți un jurnal și să reflectați asupra a ceea ce atinge fluturele în voi și cum se leagă acesta de călătoria voastră personală.

Desigur, având în vedere interpretarea comună a fluturilor care reprezintă transformarea și renașterea, dacă simți aceleași asocieri, ar putea indica faptul că treci printr-o transformare proprie. Dacă visezi în mod constant fluturi, "este timpul să îți desfaci aripile și să explorezi noi aventuri", spune Buenaflor, adăugând: "Cum vei ști dacă îți place sau nu ceva dacă nu încerci?".

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel