Ce însemnă dacă plângi fără motiv. Explicația specialiștilor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Kat J
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Kat J

Chiar dacă în exterior poate părea că nu ai niciun motiv să plângi, de multe ori, în interior, știm exact de ce avem lacrimi majore și plângem fără motiv. 

Unii plâng atunci când se enervează, iar alții plâng atunci când au sindromul premenstrual. Nu este neobișnuit să plângi din cauza schimbărilor hormonale, iar epuizarea poate, de asemenea, să facă pe cineva să izbucnească în lacrimi. Spuneți ce vreți, lista poate continua.

1. Îți dezvălui "sinele inconștient"

Reverendul Connie L. Habash, LMFT, profesor de yoga și ministru interconfesional a avut o mulțime de informații foarte bune despre motivul pentru care cineva ar putea izbucni brusc în lacrimi. Și merge dincolo de furie, hormoni și oboseală:

"Sinele nostru inconștient (ceea ce se află sub suprafața a ceea ce putem percepe în mod conștient) are modalități puternice de a ne atrage atenția atunci când ceva trebuie să fie vindecat sau dezvăluit, iar izbucnirea în lacrimi este unul dintre aceste semne puternice. Acest simptom apare, de obicei, atunci când un individ a reprimat o mulțime de material emoțional pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi traume din copilărie, anxietate sau suferință. Când lucrez cu clienții, îi pun să întâmpine lacrimile și să simtă senzațiile din corp. Acest lucru este contra-intuitiv, deoarece majoritatea oamenilor vor doar să "dispară". Dar rezistența, așa cum spune vechea zicală, face ca emoțiile nu doar să persiste, ci chiar să se acumuleze în ei. În cele din urmă, acumularea devine prea mare, ca o oală care fierbe, iar acesta este semnul că materialul sau sentimentul evitat trebuie explorat și vindecat.


Învățând să simțim emoțiile și să ne confruntăm cu experiențele de viață care le-au creat, ne dezvoltăm reziliența - capacitatea de a rezista provocărilor vieții cu oarecare grație. În plus, rămânând cu sentimentele și permițându-le să curgă prin noi cu atenție, ele se retrag în cele din urmă.”, a spus Connie L. Habash

2. Amintirile și emoțiile tale ies prin corpul tău

Potrivit lui Rachel Dash-Dougherty, terapeutul Grounded Therapist, ea este de acord cu ceea ce spune Habash:

"Dacă cineva izbucnește în lacrimi, poate însemna că a fost inundat de emoțiile sale. Există o credință comună conform căreia ignorarea emoțiilor le va face să dispară; este adevărat contrariul. Cu cât vă ignorați mai mult timp emoțiile sau le rezistați, cu atât mai puternice devin. Atunci când ignori și te deconectezi de sentimentele tale, cele mai mici lucruri pot duce la un potop copleșitor de emoții.”, a spus Rachel Dash-Dougherty

3. Ești sensibil emoțional și predispus la plâns

Dr. Tracy Thomas, psiholog licențiat, intervenționist și antrenor de înaltă performanță, împărtășește faptul că este posibil să plângi din cauza sensibilității tale emoționale și a forței emoționale scăzute:
"Oamenii care izbucnesc în lacrimi fără motiv sunt probabil oameni care sunt mai sensibili emoțional. De obicei, ei se nasc așa și sunt foarte sensibili din punct de vedere dispozițional la lucrurile care se simt foarte intense. Apoi, plânsul este o eliberare de tensiune și o reacție la faptul că sunt suprastimulați în general, suprastimulați de stres...”, a spus Dr. Tracy Thomas, potrivit yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel