Ce înseamnă dacă vezi o stea căzătoare. Nu te-ai fi gândit NICIODATĂ la asta

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Diego PH
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Diego PH

Observarea stelelor este o experiență inedită, mai ales când te gândești la teoria conform căreia toți suntem făcuți din praf de stele. Poate fi deosebit de satisfăcător atunci când vezi o stea căzătoare, dar iată ce înseamnă acest lucru.

În timp ce stelele pe care le vedeți împrăștiate pe cer sunt sfere de gaz incandescente, stelele căzătoare sunt speciale. De fapt, ele nu sunt deloc stele, ci mai degrabă dâre de lumină provocate de mici roci și praf numite meteoroizi care intră în atmosfera terestră.

Lăsând la o parte știința, frumusețea și raritatea stelelor căzătoare le-au conferit o semnificație spirituală specială.

Semnificația spirituală a unei stele căzătoare

Probabil că ați fost învățat să vă puneți o dorință pe o stea căzătoare. Asta pentru că, din punct de vedere spiritual, o stea căzătoare reprezintă schimbarea. Se crede că orice îți dorești atunci când vezi o stea căzătoare are mai multe șanse să se împlinească și să aducă un fel de schimbare în viața ta. Stelele căzătoare sunt, de asemenea, un memento al legăturii tale cu universul, deoarece stelele și oamenii sunt alcătuite din aceleași elemente constitutive ale vieții.

Simbolismul stelei căzătoare în mitologia greacă

În secolul al II-lea, astronomul grec Ptolemeu a teoretizat că stelele căzătoare erau un semn că zeii se uitau de sus la oamenii de pe pământ. El credea că atunci când zeii au deschis breșa dintre universul lor și al nostru, stelele căzătoare se strecurau prin ea. Acesta este motivul pentru care încă ne mai dorim astăzi stele căzătoare, deoarece grecii antici credeau că nu exista un moment mai bun pentru a pune o dorință decât atunci când zeii se uitau de sus la tine. Acestea fiind spuse, o superstiție susține că aduce ghinion să arăți cu degetul spre o stea căzătoare, deoarece zeii vor vedea că le-ai observat și se vor supăra.

Simbolismul stelei căzătoare în creștinism

În creștinism, o stea căzătoare era văzută ca fiind dunga de lumină care urma îngerilor căzuți din cer. Cu toate acestea, o altă credință creștină susține că stelele căzătoare reprezintă sufletul unei persoane care este eliberat din purgatoriu în rai.


Simbolismul stelei căzătoare a nativilor americani

Fiecare trib are propria viziune asupra stelelor căzătoare, dar mulți dintre ei cred că stelele căzătoare sunt semne rele care aduc boală și moarte.

Simbolismul stelelor căzătoare în folclorul românesc

Potrivit folclorului românesc, stelele căzătoare sunt suflete decedate. După cum spune legenda, stelele reprezintă sufletele oamenilor. Atunci când o persoană moare, steaua sa cade de pe cer, creând o stea căzătoare, potrivit yourtango.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel