Ce înseamnă cu adevărat când al doilea deget de la picior este mai lung decât cel mare. Ce spun legendele

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Toa Heftiba
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ Toa Heftiba

Iată care sunt problemele care pot apărea dacă ai al doilea deget de la picior mai mare decât primul

Internetul s-a aprins în urmă cu câțiva ani când Meghan Markle a ieșit afară în sandale la modă și a dezvăluit că al doilea deget de la picior este de fapt mai lung decât cel mare. Se pare că marea dezvăluire a lui Markle a aruncat puțină lumină asupra a ceea ce este de fapt o afecțiune super comună, numită degetul lui Morton. 


Jacqueline Sutera, DPM, expert Vionic Innovation Lab și podiatru la City Podiatry din New York, a declarat pentru Health că "se găsește la aproximativ 20% din populație". Este foarte probabil ca, dacă nu aveți dumneavoastră degetul lui Morton, să cunoașteți pe cineva care are.

Degetul lui Morton - cunoscut și sub numele de picior grecesc, deoarece statuile clasice grecești prezintă adesea al doilea deget de la picior frumos sculptat și lung - este doar o variație a formei normale a piciorului. Nu este considerat o diformitate sau o afecțiune care să necesite vreo corecție. Poate că este un pic contraintuitiv, dar apare nu pentru că al doilea deget de la picior este prea lung, ci pentru că osul metatarsian al degetului mare - care leagă degetele de la picioare de partea din spate a piciorului - este de fapt prea scurt, notează Verywell Fit.

 

Degetul lui Morton este de fapt foarte frecvent

Faptul că este comun nu înseamnă însă că este garantat că nu va avea probleme. Acel prim os metatarsian mai scurt înseamnă că există o presiune mai mare, atunci când mergi sau alergi, pe osul metatarsian mai lung și mai subțire al celui de-al doilea deget. Acest lucru poate duce la dureri de picior și la alte probleme, cum ar fi bătăturile și chiar degetul în ciocan, potrivit Healthline


Dr. Sutera adaugă: "Deteriorarea unghiilor de la picioare, unghiile încarnate și rănirea unghiilor sunt, de asemenea, foarte frecvente din cauza faptului că ai al doilea deget mai lung, mai ales dacă porți tocuri înalte, pantofi ascuțiți, înguste, strâmte sau dacă ești alergător".


Dacă aveți degetul lui Morton, cel mai bun mod de a avea grijă de picioarele dvs. este să purtați pantofi confortabili, cu un suport bun și mult spațiu în zona degetelor, chiar și cu o jumătate de număr mai mare la pantofi dacă este necesar. 


Dr. Sutera adaugă: "Când suntem la un magazin de încălțăminte, este foarte frecvent să măsurăm degetul mare. Ar trebui să măsurați pentru degetul cel mai lung. În timp, înghesuirea celui de-al doilea deget de la picior într-un pantof care nu se potrivește bine poate provoca durere, artrită și ciocănituri."

Într-o notă pozitivă, legenda spune că a deține un picior grecesc este un semn de mare inteligență și capacități de conducere. Acest compromis ar putea face să merite să purtați pantofi încăpători.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel