Ce înseamnă Crăciunul pentru Paula Seling. Artista s-a născut pe 25 decembrie: „Să credeți întotdeauna că Dumnezeu e sus, mereu ajutor de nădejde, părinte și prieten”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Paula Seling a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre magia Crăciunului, despre bucuria sărbătorilor de iarnă și despre gândurile cu care intră în noul an.

Paula Seling s-a născut chiar de Crăciun. Artista spune că ea a fost cadoul lui Moș Crăciun pentru păinții săi și sărbătorește în fiecare an prin cântec și gânduri bune. 

 

 SPECTACOLA: Ce a însemnat 2021 pentru tine?

Paula Seling: 2021 a fost un an plin de proiecte pe care am vrut să le facem, ca de obicei, fară niciun scop comercial... Am lansat în jur de 20 de  videoclipuri, un concert live înregistrat la Muzeul Național al satului "Dimitrie Guști". Din Bucureșți 
A fost un an ce ne-a ajutat să ne adaptăm noilor condiții de trai, de interacțiune, de muncă. A fost un an în care am început să înțelegem că există viață și în timpul pandemiei și mai ales că AZI contează foarte mult. Contează să trăieșți, să simți, să dăruieșți, să zâmbeșți. Planuri, sacrificii, toate pot să se schimbe în fața provocărilor vieții iar bucățile de timp pierdute cu diferite lucuri nesemnificative nu ți le  adice nimeni înapoi. 

SPECTACOLA: Care au fost cele mai mari provocări dar și cele mai mari reușite?

Paula Seling: Cele mai mari provocări au fost cele doua materiale realizate împreună cu departamentul pentru Romanii de pretutindeni, cu o serie de colinde înregistrare și filmate în Baia Mare, concertul din curtea Muzeului National al Satului, dar și videoclipurile filmate în diferite zone din țara dar și.. Navigând pe mare. 
Reușitele sunt reprezentate de bucuria cu care am fost primiți peste tot...bucuria oamenilor este cea mai mare reușită. 

SPECTACOLA: Cum te pregăteșți pentru sărbătorile din acest an?

Paula Seling: Ca în fiecare an, colind...
Anul acesta, colindul meu a ajuns peste mari și țări, în SUA, Danemarca și Canada. De obicei colind acasă, în turnee prin toată țara...anul acesta, însă, din start, am programat să colind cât mai mulți români din Diaspora, știind ce grea a fost perioada aceasta pentru toată lumea. Și a fost tare frumos. Am fost primiți cu drag și cu brațele deschise și cu lacrimi în ochi. 

SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?

Paula Seling: Crăciunul înseamnă renașterea iubirii, a iertării, a bucuriei, a înțelegerii și a acceptării, toate acestea prin simbolul Nașterii Mântuitorului. Înseamnă întoarcerea spre lumina, spre iertare, spre acceptate. Înseamnă că Dumnezeu ne primește în împărăția Să așa, cum suntem, cu luptele și năzuințele noastre, cu încercările și nereușitele noastre, cu inimile pline sau frânte, cu tot... Dumnezeu este în noi, este peste tot, este în fiecare adiere de vânt, în fiecare zâmbet sau lacrima. Dacă îl primim, el este acolo, cu alaiul sau de îngeri. 

 

SPECTACOLA: Care ar fi cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de sărbătorile de iarnă?

Paula Seling: Amintirile din copilărie sunt multe... Poate cea mai frumoasa este de când, în noaptea de Crăciun, după ce am fost la biserica, după ce am colindat peste tot, după ce ne-am înfruptat din toate bucatele coapte în cuptorul din curte, bunica ne-a dat voie să ne dam cu sania până dimineața. Îmi amintesc și acum cerul sticlos, zăpadă sclipind în lumina lunii, în gerul cumplit. Toată noaptea ne-am dat cu sania... toată noaptea am trăit într-o poveste dintre lumi... 

SPECTACOLA: Care a fost cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul vreodată?

Paula Seling: Cred că... Pe mine, părinților mei. Căci m-am născut de Crăciun. 
Totodată, un pian alb pe care l-am primit de la soțul meu, de ziua mea. Este un prieten la care am scris multe din piesele frumoase din ultima vreme. 

SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an? 

Paula Seling: Aș vrea că noul an să fie blând. Să ne  ajute să ne înțelegem mai bine unii pe alții dar și  pe noi înșine, să ne dăruiască oportunități să dam din noi tot ce e mai bun. E atât de important să găseșți provocările care să îți fie pe măsură forței interioare, e important să găseșți oamenii care să potente aceste forte și să îți ofere bucuria de a da tot ce ai mai bun, în momentul în care te afli. 


SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola și DC News:

Paula Seling: Să aveți sărbători binecuvântate, lumină și bucurie, iertare și...multă sănătate.
Să fiți buni, să fiți calzi, să fiți iubiți și să iubiți. Să credeți întotdeauna că Dumnezeu e sus, mereu ajutor de nădejde, părinte și prieten.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel