Ce înseamnă Crăciunul pentru Amalia Enache: „Este sărbătoarea speranței. E cu adevărat un început” EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Amalia Enache, prezentatoarea ȘTIRILOR PRO TV, își deschide sufletul, într-un interviu SPECTACOLA, despre magia Crăciunului, gândurile cu care încheie 2021 și speranțele cu care intră în noul an. 

SPECTACOLA: Ce a însemnat 2021 pentru tine?

Amalia Enache: Pentru mine a fost un an al trezirii, cumva, față de "ațipeala" în care mă băgase 2020, când toate schimbările bruște mă cam dăduseră peste cap și mă țineau foarte mult pe loc. "Stay home" se transformase într-un fel de blocaj mental în care nu vedeam prea departe, se estompaseră perspectivele viitorului, ale momentului când urma să ne regăsim între noi, în exteriorul casei. Și cu cât vedeam divizarea în polemicile din online, cu atât cu îmi imaginam cum vom fi din nou după ce toate acestea vor fi trecut. În 2021 am simțit că am putut să mă desfășor mai bine, cred că se produsese deja adaptarea la noua realitate dată de pandemie și am găsit resurse să-mi repornesc motoarele. Am schimbat grădinița fetiței mele cu una fabuloasă, care e în pădure, așa încât, indiferent de vreme, copiii petrec foarte mult timp afară. Plus că nivelul educațional e nemaipoment. Asta m-a făcut să o simt pe ea în siguranță și să-mi găsesc timp pentru mine, pe mai multe direcții . Așa am putut să pornesc proiecte noi, pe lângă munca mea de la Știrile PRO TV. Experiența podcastului Cu inima la vedere, realizat împreună cu fundația Hope and Homes for Children România, despre neliniștile părinților din vremurile nostre despre cum ne creștem copiii a fost una dintre experiențele cele foarte bune pentru mine anul acesta.

SPECTACOLA: Care au fost cele mai mari provocări dar și cele mai mari reușite?

Amalia Enache: Cea mai mare provocare a fost să "rup" filmul precauției dobândite la începutul pandemiei, păstrând totuși o maximă precauție. :) Dar, pe scurt, să nu mai fie blocaj total, copilul să meargă la grădiniță, eu să fac tot ce îmi stă în putință-vaccin, booster, mască, etc, dar să întâlnesc oameni, să socializez, erau lucruri de care eu aveam mare nevoie, prin prisma meseriei și a personalității mele. Cea mai mare reușită a fost succesul podcastului ”Cu inima la vedere”, care a pornit dintr-o simplă idee și fără să caut succesul, ci doar cu dorința să ofer un conținut de calitate celor care îl vor urmări. Faptul că a prins la public, mă bucură nespus și îmi dă curaj pentru mai mult.

 

SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Amalia Enache: Cu mare entuziasm. Am copil de 5 ani jumătate, așadar e în perioada fanteziei, a lucrurilor magice. Voi avea mare grijă să fie învăluită cu multă magie, generozitate și cu o familie veselă strânsă împreună. Cred că noi toți cu asta rămânem, cu atmosfera de sărbători din casele noastre de când eram copii, nu cu amintirea cadourilor precise pe care le-am primit.


SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?
 
Amalia Enache: Este sărbătoarea speranței. E cu adevărat un început, îl simt mult mai dătător de reporniri decât am simtit vreodată Anul Nou. Mi-am botezat fetița în a doua zi de Crăciun, într-o zi de 26 decembrie, într-o biserică împodobită cu brad și globuri, vă dați seama că e chiar o sărbătoare extrem de apropiată sufletului meu.

SPECTACOLA: Care ar fi cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de sărbătorile de iarnă?

Amalia Enache: Atmosfera din familia mea. Buna înțelegere. Părinții mei tineri, care plini de energie făceau să avem un Crăciun cu luminițe, culoare, brad și chiar cu vreo două portocale, câte se găseau pe atunci. Dar era multă iubire la noi acasă, iar pentru asta le sunt veșnic recunoscătoare. Aveau mare grijă ca ÎMPREUNĂ să însemne cel mai frumos lucru din lume.


SPECTACOLA: Care a fost cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul vreodată?

Amalia Enache: Pe vremea mea venea Moș Gerilă și aducea penare, pijamale, treninguri. Dar, la mine în casă, bradul împodobit era adus de Moș, nu-l făceam noi, așa încât îmi amintesc fascinația din diminețile de Crăciun când mă trezeam în casă cu un brad plin de culoare și luminițe. Era magie pură! Cât se chinuiau parinții să-l facă noaptea, săracii de ei, după ce adormeam noi!

SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an? 

Amalia Enache: Că suntem mai puternici, după toate pe care le-am văzut, auzit și trăit în ultima perioadă. N-ar strica să facem ceva bun cu această putere dobândită fără voia noastră.

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola și DC News:

Amalia Enache: Să își îngijească familiile, pe cei iubiți, să dăruiască oricât pot și celor aflați în nevoie și să uite de polemici, controverse. Să iubească. Să se iubească.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel