Ce facem cu lumânarea din noaptea de Înviere. Părintele Petru Ginerică, sfat pentru oamenii care stau câteva minute la biserică de Paște

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Părintele Petru Ginerică a oferit un interviu în care ne-a vorbit și despre importanța lumânării din noaptea de Înviere.

Spectacola: Ce facem cu lumânarea din noaptea de Înviere și ce sfat aveți pentru oamenii care stau cateva minute la biserică în noaptea de Înviere? 

'Dragilor, lumânarea din noaptea de Înviere este foarte importantă în casa noastră, urmând să o folosim la rugăciunea personală de acasă, ori de câte ori trecem printr-un moment dificil, ne confruntăm cu o problemă de sănătate, sau avem de dat vreun examen, sau ne rugăm pentru o reușită importantă în viața noastră.

Creștinii care stau doar câteva minute la slujba în noaptea de Înviere este bine că ajung la Biserică și este foarte bine că iau Lumină și pleacă în inimile lor cu bucurie și pacea cea sfântă. Dar, dacă iubesc acest bine, îl simt și le place, să nu se grăbească, să mai stea câteva minute, apoi încă câteva și să simtă cum Hristos crește în inima lor. Apoi când aleg să se îndrepte spre casă, să  mulțumească cu toată inima lui Dumnezeu pentru Sfânta Lumină și să aibă încredere că sunt iubiți de Sfânta Treime și Maica Domnului și în această iubire și credință să își continue viața lor.', a spus părintele Petru Ginerică, pentru Spectacola.ro.

De doi ani, în fruntea Bisericii cu Hramul 'Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril' a satului cu o populație de aproximativ 150 de case, Părintele Petru Ginerică, preot paroh al  Bisericii cu Hramul 'Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril' din Bârseștii de Jos, Teleorman, face o importantă misiune, atât pentru vârstnici, cât și pentru copii din sat, în cea mai mare parte defavorizați social. Preotul se implică oferindu-le o educație cu învățături ortodoxe. Totodată, părintele face numeroase activități sociale.

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc duminică, 5 mai, Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a umanintății.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel