Ce este Parkinson, boala de care suferă Michael J. Fox: Șapte ani de negare. Cea mai grea parte a diagnosticului meu

Data publicării:
Michael J. Fox, captură video YouTube
Descriere foto: Michael J. Fox, captură video YouTube

Actorul Michael J. Fox a fost diagnosticat cu boala Parkinson când avea numai 29 de ani.

Actorul Michael J. Fox, 61 de ani, este unul dintre cei mai vocali susținători ai cercetării bolii Parkinson, boală neurodegenerativă cu care a fost diagnosticat la vârsta de numai 29 de ani. De altfel, acesta a declarat recent că după ce a primit diagnosticul s-a aflat în „șapte ani de negare”, preferând să nu anunțe în mod public afecțiunea de care suferea pentru că nu știa cum vor reacționa cei care i-au urmărit activitatea cinematografică.

”Cea mai grea parte a diagnosticului meu a fost să mă confrunt cu certitudinea diagnosticului și cu incertitudinea situației. Știam doar că se va înrăutăți. Diagnosticul era cert. Progresul era indefinit și incert. Apoi am intrat în șapte ani de negare, încercând să dau sens la toate acestea.

Puștiul care a plecat din Canada, convins că va reuși să facă orice doar muncind din greu și crezând, avea acum în față o sarcină mare.Le-am spus foarte puține persoane. Iar ei mi-au păstrat secretul", a declarat actorul în cadrul galei anuale Governors Awards, unde a fost ovaționat de o multitudine de vedete.

Michael J. Fox și-a anunțat diagnosticul abia în 1998, iar în weekendul trecut a rememorat ceea ce a simțit în momentul în care a făcut anunțul.

 

”Ceea ce s-a întâmplat în continuare a fost remarcabil: Sprijinul din partea publicului larg și reacția minunată a tuturor colegilor mei din industria de divertisment. Tuturor, vă mulțumesc... A fost o transformare. M-a izbit faptul că tot ceea ce mi s-a dat - succesul, viața mea cu Tracy (n.r. soția actorului), familia mea - m-a pregătit pentru această oportunitate și responsabilitate profundă. A fost un dar”, a declarat Fox, la gala menționată, potrivit CBS News.

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel