Ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă. Carmen Brumă: Chiar și persoanele slabe pot să aibă / Video

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, instagram

Carmen Brumă a explicat vineri, 3 noiembrie, pe rețelele sociale ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă. Antrenoarea de fitness a atras atenția faptului că și persoanele slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare.

Carmen Brumă a adus în atenție faptul că grăsimea viscerală poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Ea este depozitată în interiorul abdomenului și înconjoară organe vitale precum ficatul, stomacul și intestinele. Atunci când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate devine periculoasă pentru sănătate și poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

„Grăsimea viscerală este o grăsime ascunsă depozitată adânc în interiorul abdomenului înconjurând organe vitale precum ficatul, stomacul, intestinele.

Când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate, această grăsime devine periculoasă, fiind asociată cu boli precum diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare”, a spus Carmen Brumă.

„Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare, periculos pentru sănătate”

Un aspect important subliniat de antrenoare este că nivelul de grăsime viscerală nu este determinat exclusiv de greutatea corporală. Chiar și persoanele care sunt considerate slabe pot să aibă un nivel ridicat de grăsime viscerală, ceea ce poate reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătate.

Carmen Brumă a menționat că nivelul de grăsime viscerală poate fi măsurat acasă cu ajutorul cântarelor cu bioimpedanță electrică. Aceste dispozitive pot oferi informații despre grăsimea viscerală, numărul de kilograme și masa minerală osoasă.

„Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare, periculos pentru sănătate.

Nivelul de grăsime viscerală poate fi măsurat acasă cu ajutorul cântarelor cu bioimpedanță electrică.

Sunt cântare care măsoară numărul de kilograme, grăsimea viscerală, masa minerală osoasă. În total sunt nouă parametri importanți pentru o stare bună de sănătate”, a mai precizat Carmen Brumă.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

 

Carmen Brumă, rețetă de pastă de sfeclă

Adepta unui stil de viață sănătos, Carmen Brumă le-a recomandat recent urmăritorilor de pe conturile de socializare o rețetă de pastă de sfeclă, ideală pentru orice dietă.

Rețeta propusă de Carmen Brumă presupune folosirea următoarelor ingrediente:

  • 3 sfeclă roșii
  • 1 cartof dulce
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 50 de grame de unt
  • fasole roșie

„Pasta de sfeclă roșie este unul dintre preparatele mele favorite, în special în acest sezon, utilă mai ales dacă suferi de insomnie sau stări de oboseală. Eu o prepar așa: 3 sfecle roșii, 1 cartof dulce, un morcov, 2 cepe, 50 de grame de unt și toate se pun la cuptor. Când sunt gătite, se adaugă 100 de grame de fasole roșie fiartă și se mixează totul cu un blender, până când se formează o pastă.

O puteți ține la frigider câteva zile, într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă. Sprijină ficatul, e bună pentru sistemul imunitar, este o sursă de vitamina B9, magneziu, utilă mai ales pentru femeile de peste 30 de ani sau pentru cele care suferă de simptome de premenopauză”, a menționat Carmen Brumă. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel