Ce efecte are consumul de bere asupra organismului. Avertismentul medicilor

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Berea este o băutură consumată din zorii omenirii. Ea se bucură de mare popularitate și astăzi, de aceea efectele consumului au atras atenția oamenilor de știință.  

Continuați să citiți pentru a afla părerile acestor experți despre ce face de fapt berea pentru sănătatea dumneavoastră.

1. Berea este plină de calorii

Dieticianul Graham spune: "Cred că cea mai mare greșeală pe care o poți face cu berea este să crezi că berea este similară cu o mâncare ușoară". De fapt, în cartea de bucate Diabetes Meals for Good Health Cookbook, ea afirmă: "O bere are cam aceleași calorii ca două felii de pâine".

Aceasta este o perspectivă interesantă când te gândești la cât de mult se poate aduna. "Șase beri au 900 de calorii, echivalentul a aproximativ o pâine", sfătuiește Graham. "Asta înseamnă foarte mult".

"Creșterea în greutate din cauza berii provine din excesul de calorii pe care îl adaugă." 

 

 

2. Berea este plină de carbohidrați

Pentru persoanele care țin cont de consumul de carbohidrați,  Dr. Howard Grossman le transmite un avertisment: "Berea are un nivel ridicat de carbohidrați", spune el, "așa că, dacă oamenii își supraveghează carbohidrații, berea nu este o alegere bună".

 

Un efect major pe care consumul de bere îl are asupra bolilor de inimă

 

 

Asociația Americană a Inimii (American Heart Association) a declarat că aproximativ 121,5 milioane de americani suferă de o formă de boală cardiovasculară (CVD) și că, până în anul 2035, 45% din toți americanii vor avea o formă de boală cardiacă. Interesant este că, dacă sunteți o persoană care a fost diagnosticată cu boli de inimă și consumați ocazional și moderat alcool, un nou studiu sugerează că acest model special nu numai că nu este necesar să vă schimbați, dar ar putea contribui de fapt la prevenirea apariției altor afecțiuni asociate.

O echipă de cercetători în domeniul sănătății publice și al cardiologiei din Marea Britanie a publicat un studiu în revista medicală BMC Medicine, care a fost evaluată de colegi. Aceștia erau conștienți de faptul că studiile anterioare au constatat că "consumul de alcool ușor până la moderat a fost raportat ca fiind cardioprotector în rândul persoanelor aparent sănătoase". Astfel, echipa și-a propus să investigheze dacă alcoolul prezintă anumite beneficii pentru persoanele care au fost deja diagnosticate cu boli de inimă, potrivit eatthis.com

 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel