Ce conțin, de fapt, COVRIGII. Câte calorii are un COVRIG. Detaliul care te va face să nu-i mai mănânci

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Pierre Gui
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Pierre Gui

Câte calorii are, de fapt, un covrig, care sunt ingredientele din care este făcut și cum suntem păcăliți mereu.

Valentin Bunea, un inginer care a pus bazele unul program de nutriție a dezvăluit numărul de calorii pe care-l are un covrig. 

"Am folosit covrigul drept exemplu în diverse postări, să îți arăt că sunt doar "calorii goale". Calculasem eu că un covrig are 300 de calorii. Doar că m-am înșelat. Amarnic.

Dacă dai o căutare pe net pentru "calorii covrig" găsești valori între 270 - 400 de calorii. Asta am făcut și eu acum câțiva ani, dar nu mi-a fost suficient. Îmi place să fiu sigur pe mine când deschid gura. Pe vremea când aveam sediul central în Aviatorilor am cumpărat un covrig la un moment să-i fac poză pentru o postare. Eram oricum sigur că un covrig cald are mai puțin de 100g. Voiam să mă asigur că fură covrigarii acolo măcar 5-10g.

Surpriză, covrigul avea 101 grame. I-am făcut poză și l-am aruncat într-un dulap la bucătărie cu gândul că îi mai fac niște poze a 2-a zi. După câteva săptămâni dau de covrig în dulap și il iau să-i arăt unui client cum covrigul ăla de 100g are 50g de glucoză care i se lipesc de artere.Îl pun pe cântar: 75g.

Bă ce inginerie? S-a stricat cântarul. După câteva secunde îmi cade fisa. Stai că s-a uscat. Adică s-a evaporat apa din el.

Covrig = H2O + FĂINĂ, total fals

EVRIKA!

Deci un covrig cald are 75g de făină și 25g de apă! Aveam răspunsul la întrebarea mea.

75 de grame de făină albă = 271 kcal.

Tot îmi dădea cu virgulă, pe net la suta de grame covrigii aveau mai mult de 300 calorii. Caut pe net "rețetă covrigi".

La 450g de făină se folosesc 45g de zahăr și 80ml de ulei.

Ce prost sunt. Ok, deci de la 271 de calorii nu ar fi exagerat să spui că un covrig are 350 de calorii #constructiv.

Deja mă gândeam cu groază cum o să scriu pe pagină că 2 covrigi au 700 de calorii goale care se pun pe fund. O să sară trolii iubitori de covrigi și o să spună că nu am dreptate, că fac doar cascadorii de marketing să vând programe de slăbit.

Se lansează o discuție. Un domn zice că a consumat 500 calorii la un antrenament și glumește că merită un covrig cald de 500 de calorii. Sigur că mă iau de el și îi spun că cel mai probabil nu a consumat 500 de calorii la antrenament și că un covrig are doar 350 de calorii. Se face liniște.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel