Ce conțin bomboanele de Crăciun. Otrava pe care o punem în cadouri sau în brad. Ce trebuie să știi înainte să le mai cumperi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Nadya Shuran
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Nadya Shuran

Ce conțin, de fapt, bomboanele de Crăciun și cum ne otrăvesc. Substanțele din ele nici măcar nu sunt permise copiilor.

InfoCons a realizat un studiu comparativ pentru produsele tip bomboane de Crăciun cu ciocolată. În acest studiu, au fost analizate 26 produse diferite.

În urma rezultatelor, din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari

Care sunt cei mai des întâlniți aditivi în bomboanele de Crăciun?

E 476 - Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol.

Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41%grăsime şi în sosuri pentru salate.

Cantitate max zilnica permisa/corp: 7,5 mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7,5 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii.

Doza de încorporare în alimente: 4g/l - 5g/kg

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

E 1103 - Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdii. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.

În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdii. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel