Ce boli poți să faci în funcție de cât de înalt ești: cancer, boli de inimă, Alzheimer și AVC. STUDII

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Stephen Leonardi
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash, autor Stephen Leonardi

A fi mai înalt sau mai scund decât media vine la pachet cu câteva avantaje și dezavantaje, deoarece înălțimea pare să fie legată și de sănătatea ta. Înălțimea, direct, nu pare să provoace aceste boli, dar le poate face mai probabile. Iată care: 

Deși înălțimea unei persoane nu are legătură directă cu apariția unei boli, studiile arată că vă poate face mai mult sau mai puțin probabil să aveți anumite probleme de sănătate. Ca fapt divers, vă putem spune, spre exemplu, că înălțimea medie a bărbaților din SUA este de aproximativ 175,26 cm. Pentru femei, este de aproximativ 162,56 cm. A fi mai înalt sau mai scund decât media poate a duce câteva avantaje și dezavantaje. 

Cancer

Unele cercetări arată că o înălțime sub medie poate însemna că aveți riscuri mai mici de a face anumite tipuri de cancer. De exemplu, un studiu efectuat pe peste 100.000 de femei din Europa și America de Nord a arătat că femeile mai scunde sunt mai puțin susceptibile de a face cancer ovarian. La fel, un studiu care a implicat aproape 40.000 de femei sugerează că genele care influențează înălțimea sunt implicate în căile care promovează carcinogeneza ovariană, femeile mai înalte având o probabilitate mai mare de cancer ovarian. Un altul dintre cei peste 9.000 de bărbați britanici cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani a arătat că bărbații mai scunzi au o probabilitate mai mică de a face cancer de prostată.

Diabet

Lungimea picioarelor poate fi legată de riscul de a face diabet de tip 2. Pe baza datelor de 5 ani privind mai mult de 26.000 de adulți (link direct studiu), oamenii de știință cred că oamenii înalți ar putea fi mai puțin probabil să facă această boală. Nu este clar de ce cele două sunt legate, dar idea este că statura mică este un semn al unei alimentații proaste sau al altor probleme de metabolism înainte de naștere sau în timpul copilăriei.

 

Cite;te continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel