Ce alimente să consumi pentru o piele STRĂLUCITOARE. Află ce spun medicii dermatologi

Data actualizării: | Data publicării:
Migdale, foto Unsplash/ autor: Nacho Fernandez
Descriere foto: Migdale, foto Unsplash/ autor: Nacho Fernandez

Medicii dermatologi au dezvăluit care sunt cele 3 alimente care ne ajută să ne menținem pielea frumoasă.

O piele radiantă nu se poate obține doar prin intermediul unor produse de îngrijire a tenului. O dietă sănătoasă este, de asemenea, crucială pentru o piele strălucitoare și cu aspect tânăr. În timp ce folosești, în mod regulat, seruri cu vitamina C, o cremă de protecție solară zilnică, o cremă hidratantă și bei multe pahare de apă pe zi, îți ajutați cu siguranță pielea.

Așa că adăugarea mai multor alimente care stimulează colagenul și bogate în proteine, nu poate decât să ajute în rutina de îngrijire a pielii. 

1. Somon

Dietele bogate în proteine favorizează o strălucire luminoasă a pielii și pot ajuta la menținerea unui ten cu aspect mai tânăr, spune Sobchak, medic dermatolog.

"Acest pește gustos și gras este o sursă bună de proteine pentru piele. Conține peste 20 g de proteine și grăsimi omega-3 sănătoase. Aceste substanțe nutritive joacă un rol-cheie în combaterea inflamației, stimularea producției de colagen, prevenirea uscăciunii și conferirea unui tonus mai luminos al pielii, explică Ksenia Sobchak, medic dermatolog, potrivit shefinds.com

2. Ouă

De la conținutul lor de antioxidanți, la vitaminele esențiale, există multe beneficii pentru sănătate, în ceea ce privește consumul de ouă, inclusiv pentru susținerea pielii.

"Ouăle sunt surse obișnuite de proteine, care prezintă proprietăți antioxidante, cum ar fi luteina. Acești compuși previn deteriorarea pielii, din cauza stresului oxidativ și a razelor ultraviolete dăunătoare. Ouăle sunt, de asemenea, o sursă remarcabilă de vitaminele A, B5, B12 și B2, toate acestea fiind găsite în multe produse de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire.", a mai spus Sobchak.

3. Migdale

Pe lângă capacitatea lor de a scădea nivelul de zahăr din sânge, de a reduce tensiunea arterială și de a diminua nivelul de colesterol, migdalele oferă, de asemenea, proteine pentru a încuraja o piele mai netedă și mai strălucitoare.

"Migdalele sunt pline de proteine, grăsimi sănătoase mononesaturate și nutrienți cu vitamina E. Proteinele din migdale reduc ridurile faciale și liniile fine, menținând o piele mai tânără și strălucitoare. Adăugarea untului de migdale la mesele tale poate, de asemenea, să îmbunătățească semnificativ pielea mai ternă. În general, nu subestimați alimentele bogate în proteine atunci când vine vorba de o piele strălucitoare și mai radiantă!", a continuat medicul dermatolog.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel