Ce a fost în mintea lui? Persoană observată noaptea pe epava de la Costineşti, căutată de echipele de salvare

Data actualizării: | Data publicării:

Echipe de salvare intervin sâmbătă pentru căutarea unei persoane, care ar fi fost văzută, noaptea trecută, pe epava, aflată în apa mării, de la Costineşti.

Constanţa, 6 iul /Agerpres/ - Echipe de salvare intervin sâmbătă pentru căutarea unei persoane care, noaptea trecută, ar fi fost văzută pe epava din apa mării de la Costineşti.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dobrogea', în noaptea de vineri spre sâmbătă un cetăţean a sunat la 112 şi a transmis faptul că pe epava de la Costineşti a văzut un om.

''Recuperarea unei persoane refugiate pe epava din Costineşti''

''Seara trecută, în jurul orei 22,00, am fost solicitaţi să intervenim pentru recuperarea unei persoane refugiate pe epava din Costineşti. La faţa locului am intervenit cu o maşină de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi cu ambarcaţiunea de la Punctul de Salvare Acvatică din Mangalia. Începând cu ora 1,24, forţele şi mijloacele s-au retras de la faţa locului fără a găsi persoana respectivă'', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.

Sâmbătă dimineaţa, de la ora 8,00, au fost reluate căutările. ''Intervenim cu ambarcaţiunea de la Punctul de Salvare Acvatică Mangalia şi cu un echipaj de prim-ajutor'', a declarat Anamaria Stoica. 

Cel mai cunoscut simbol al staţiunii Costineşti din județul Constanța dispare încet, dar sigur, în apele Mării Negre

 

Epava, care este cel mai cunoscut simbol al staţiunii Costineşti din județul Constanța, dispare încet, dar sigur în apele Mării Negre. Nava "Evanghelia" s-a rupt în două, în anul 2023, iar partea din spate a acesteia a început să se scufunde. Nava "Evanghelia" a eșuat, de aproape 55 de ani, în dreptul staţiunii Costineşti și se pare că nimeni nu ia o măsură.

Nava "Evanghelia" a aparţinut flotei celebrului armator din Grecia Aristotel Socrates Onassis. A fost lansată pe apă cu numele "Empire Strength". De la construcţie şi până când a eşuat, a avut patru denumiri, respectiv: "Empire Strengh", "Saxon Star", "Redbrook". În final, a primit numele "Evanghelia".

Pe data de 15 octombrie 1968, nava a eşuat la aproximativ 1,5 km de plaja nordică a actualei staţiuni Costineşti, județul Constanța, într-o zonă a falezei, care este denumită "Golful francezilor".Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel