Cătina este INTERZISĂ persoanelor care au aceste afecțiuni

Data publicării:
Cătina, sursa pixabay
Descriere foto: Cătina, sursa pixabay

Cătina, alimentul miraculos, are și contraindicații. 

Este cunoscut deja faptul că fructele de cătină au o mulțime de beneficii pentru organism. Sunt recunoscute drept cele mai eficiente polivitamine naturale, iar arma secretă a cătinei este concentraţia ridicată de vitamina A şi betacaroten, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea ţesuturilor prin crearea de celule noi. Totuși, puțini știu că există și mai multe contraindicații în consumul de cătină. În primul rând, aceasta nu trebuie consumată în exces. 

Cine nu are voie să consume cătină

Femeilor însărcinate și mamelor care alăptează le este recomandat să nu consume cătină. Nu exisă suficiente studii și date pentru a susține această ipoteza, dar se pare că deocamdată nu se știe efect ar putea avea asupra copilului. Deoarece are un efect de dilatație a vaselor de sânge, cătină nu este recomandată persoanelor cu tensiune scăzută sau care urmează deja un tratament anti-hipertensiv, scrie Sfatulmedicului.ro. Înainte cu două săptămâni de o intervenție chirurgicală nu trebuie să consumați cătină, deoarece procesul de coagulare al sângelui poate fi încetinit, astfel crescând riscul de sângerare în timpul operației și postoperator. Deoarece favorizează apariția unei sângerări, este contraindicat și persoanelor care iau aspirina sau heparină.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel