Câte ouă fierte putem mânca de Paşti. Medicul Alin Popescu, sfat pentru gurmanzi: Cârcotaşii vor spune altceva

Data publicării:
Sursa foto> unsplash, autor Gastro Editorial
Descriere foto: Sursa foto> unsplash, autor Gastro Editorial

Alin Popescu, medic de medicină sportivă, a explicat la DC NEWS şi DC MEDICAL câte ouă fierte putem mânca în perioada Paştelui, dar şi ce alimente ar trebui să lipsească de pe masă, pentru a evita problemele de sănătate.

"Ouăle roşii sunt foarte bune. În general, într-o perioadă de sărbătoare, numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă ar trebui să fie de 10. Asta nu mi se pare mult. Eu spun cam 6-8 pe săptămână, dar fiind Paştele, chiar şi 12 ouă nu mi se pare mult într-o săptămână. Mai mult de 3 pe zi oricum nu mănânci. 

Cârcotaşii ar spune altceva. Că deja ouăle alea le-ai mâncat în pască, în cozonac. Şi că de fapt nu sunt 10, sunt 20. Şi au şi dreptate. 

Legat de ouăle în salata de boeuf, aici e altă discuţie. Salata asta poate fi o variantă soft, aproape de regim, şi poate să fie o nenorocire înecată într-o maioneză comercială care nu mai are nimic sănătos. E chestie de interpretare. Şi toate reţetele astea reinterpretate au variante light şi variante mai grele", a declarat medicul Alin Popescu la DC NEWS şi DC Medical. 

Cite;te continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel