Câte clase are Nicolai Tand. A trecut prin multe situații de cumpănă în copilărie: „Cerșeam pur și simplu”

Data publicării:
Nicolai Tand, captură video Youtube, Gand la Gand Cu Teo
Descriere foto: Nicolai Tand, captură video Youtube, Gand la Gand Cu Teo

Nicolai Tand a dezvăluit informații neștiute din copilăria sa.

Nicolai Tand este astăzi unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, însă puțini știu care a fost parcursul lui și ce dificultăți a întâlnit, până să se bucure de succes. Astfel, totul a început când tatăl său s-a stins din viață, acesta fiind în clasa a cincea pe atunci. Evenimentul dramatic l-a făcut să se maturizeze forțat și să lase deoparte preocupările unui copil inocent, ce sunt firești la acea vârstă, și să fie implicat în producerea resurselor materiale, pentru a-și ajuta mama. 

„Asta și acum mă urmărește, chiar dacă viața merge înainte (n.r. moatea tatălui său). După, mama pot să-mi dau seama cât de greu a fost atunci, dar ca copil fiind ai nevoie de cineva care să te ghideze, tata are să te învețe niște lucruri, mama altele. Cei 18 ani de acasă sunt foarte importanți, și cine ți-i poate da dacă nu mama și tata?”, a declarat Nicolai Tand, în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir.

Citește și: Andreea Marin, semnal de alarmă: „Am căzut pe stradă, am fost dusă rapid la spital”. Ce a făcut-o să ajungă în acel punct

Câte clase a reușit să termine

Astfel, Nicolai Tand povestește cum nu și-a mai dorit nicio clipă să se focuseze asupra studiilor, după moartea tatălui său, și a căutat constant variante prin care să-și ajute financiar mama, lucru care s-a și întâmplat. Acesta a cules căpșuni, cireșe, a ajuns să muncească în construcții, a dormit în mașini abandonate, însă nu a renunțat nicio clipă la determinarea de a reuși să facă ceva măreț în viața sa. 

„Eu, dintr-un copil de 12 ani, am devenit mult mai responsabil, am luat niște decizii în viața mea de tânăr. Eram cel mai mic din familie, eu am făcut 10 clase, iar în vacanțe mergeam la lucru prin țară. Eu am zis că nu o să fac studii mai multe, ca mama mea să muncească pentru mine, ea deja muncea de la 12 ani, când am rămas doar eu cu ea. Primii ei bani i-am făcut din culesul de căpșuni, am venit și i-am dat mamei banii, pe care îi punea undeva unde aveam și eu acces la ei. Eram destul de cumpătat, și acum sunt.”, a mai spus el. 

Te-ar putea interesa și: Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele

Experiența trăită în Franța

În 1994, Nicolai Tand povestește că s-a decis să plece în Franța, la fratele său, tot pentru a reuși să-și îmbunătățească situația financiară. Cu toate acestea, visele nu au fost în conformitate cu realitatea, iar odată ajuns acolo, bucătarul spune că a fost undeva aproape de cerșetorie.

„Primul meu duș în Franța a fost într-un fel de centru, era un furtun cu apă și tare bucuros eram. Era fratele meu acolo, mi s-a spus că pot să fac un ban vânzând ziare. Am mers la gară, mi-am cumpărat 30 de ziare și trebuia să le vând undeva. Trebuia să mergi în intersecții, în zone aglomerate, iar eu am mers într-un loc mai restrâns, unde nu erau deja alți români. Am găsit un magazin și m-am pus acolo, cerșeam pur și simplu. Nu luau ziarul și îmi mai dădeau câte un ban.”, a continuat bucătarul.

VEZI și: Ioana Ginghină, șocată după petrecerea VIVA! Ce a nemulțumit-o pe actriță: „Eu ce nu înțeleg...”

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel