Cătălin Zmărăndescu a vrut să se sinucidă. „A fost un șoc, m-am dus și am pierdut totul”. Motivul pentru care a încercat să își ia viața

Data publicării:
Cătălin Zmărăndescu, captură video YouTube
Descriere foto: Cătălin Zmărăndescu, captură video YouTube

Cătălin Zmărăndescu a vorbit despre momentul de cumpănă pe care l-a traversat și care l-a dus în punctul de a vrea să-și pună capăt zilelor. 

Cătălin Zmărăndescu mărturisește că a fost pe punctul de a se sinucide, cu ani în urmă, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta, după scandalul cu Gigi Becali. Fostul luptător recunoaște că a fost un moment de slăbiciune și spune că acum crede că ar fi fost cel mai mare act de lașitate. Mai mult, acesta afirmă că dacă ar auzi că altcineva ar vrea să recurgă la un asemenea gest extrem, ar interveni imediat. 


Clipele grele prin care a trecut atunci au avut totuși și o parte bună, el spune că a învățat o lecție importantă. Deși viața i-a dat câteva obstacole greu de depășit, fostul sportiv a reușit să se redreseze și să își clădească un echilibru. 


„Nu prea aș vrea să vorbesc despre asta. Da, este adevărat (n. red. a vrut să se sinucidă). În acel moment a fost cred că singurul meu moment de slăbiciune maximă. Se spune că cel mai mare act de curaj este să poți să-ți iei singur viața, dar acum, după ce am trecut prin episodul ăsta spun așa: este cel mai mare act de lașitate să-ți iei viața, să-i lași pe cei care depind de tine, care te iubesc, fără tine.

E adevărat, a fost un șoc, m-am dus și am pierdut totul. A fost un moment de slăbiciune. A fost, a trecut, am avut o lecție pe care am învățat-o, am învățat-o bine și acum dacă aș auzi pe cineva că vrea să se sinucidă i-aș da un șut în fund. Asta însemnă egoism total, trebuie să te gândești și la cei din jur, măcar la părinți, dacă nu ai familie.


Cel mai important lucru în viața asta și o spun cu mâna pe inimă: crezi în tine, crezi în ceea ce poți face tu ca om, crezi în ceea ce poți să împlinești tu. Fiecare om care a fost lăsat pe pământul ăsta a fost lăsat cu un scop, fiecare cu scopul și rolul lui. E vorba aia: Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă. E important să ai ochii deschiși și să profiți de oportunități. Fiecare om poate să aibă o viață frumoasă, nu trebuie să fii super bogat ca să ai o viață frumoasă.”, a declarat Cătălin Zmărăndescu, în cadrul emisiunii online ”Fiță cu Adiță”, difuzată pe canalul de YouTube theXclusive.


A luat totul de la zero


A pierdut tot și nu știa în ce direcție să o ia. Din gardă de corp, fostul sportiv a fost nevoit să plece în străinătate, unde a muncit din greu pentru a-și întreține familia. 

„Nu contează cum cazi sau de câte ori cazi, ci de cum te ridici și de câte ori te ridici. Așa și eu: am căzut, m-am ridicat, m-am scuturat și am mers mai departe! Am luat-o de la zero, am plecat în altă țară, m-am pus pe picioare. Doar dacă nu vrei nu faci. Nu e o rușine să muncești, rușine e să cerșești, să profiți de bunătatea altora.(...) Știți cât a luptat Luiza (n. red. partenera lui de viață) cu mine ca să văd lucrurile altfel?”, a mai spus Cătălin Zmărăndescu, potrivit WowBiz. 

 

Scandalul cu Gigi Becali care i-a schimbat cursul vieții

 

 Zmărăndescu a fost invitat în podcast-ul lui Damian Drăghici, unde a vorbit despre trecutul său, dar și despre cea mai neagră perioadă din viața sa. 

Fostul sportiv a fost angajatul lui Gigi Becali. Acesta spune că întâlnirea cu latifundiarul din Pipera i-a schimbat cursul vieții și că nu regretă că l-a cunoscut, deși lucrurile au luat o întorsătură negativă, la un moment dat. El spune că politica l-a schimbat pe Gigi Becali. 

„A fost o chestie ciudată, i-am bătut un bodyguard într-un meci, a venit Gigi cu parpalacul pe umeri: «Cătăline, bravo, bravo! De mâine lucrezi pentru mine, ești angajat pe 300 de dolari, să vii la Lido». Eram copil amărât, mi s-a spus că e om de încredere, a fost o rampă de lansare în viață. Am fost lângă el vreme de 16 ani. Nu regret nimic. Tot ce s-a întâmplat atunci, a dus la momentul care sunt eu astăzi. Și n-aș mai fericit acum. Cu Gigi Becali a fost într-o altă viață. Îmi aduc mereu aminte cu plăcere prima perioadă cu Gigi Becali, când încă nu intrase în fotbal, în politică, era un om ca noi. Politica îi face pe oameni nu câini, ci hiene! El nu e un om rău, dar e influențabil, crede tot ceea ce i se spune, fără să verifice. I-am spus și lui, îmi place de Gigi Becali, ăla pe care l-am știut eu. «Ehehe, Gigi ăla s-a dus demult», mi-a răspuns”.


Cătălin Zmărăndescu a vrut să se sinucidă


Un moment de cotitură în viața fostului sportiv a fost incidentul în care a fost implicat Gigi Becali. Omului de afaceri i-a fost furată mașina, iar Zmărăndescu l-a ajutat să o recupereze. Gestul său i-a adus 29 de zile în arest și o pedeapsă de 3 ani de pușcărie cu suspendare. Acela a fost momentul când a simțit că a pierdut tot și a fost la un pas să-și ia viața. 

„În momentul în care am pierdut tot, după incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat pe marginea blocului, la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc? Am fost prost, am făcut greșeli, una după alta». Și m-a sunat un prieten foarte bun, de-al meu, psiholog de meserie: «Ce faci, mă? Ești bine, unde ești? Hai că vin acum». S-a așezat lângă mine, cu picioarele în gol: «Dacă sari tu, sar și eu». Mi-a zis: «Ești un egoist, un prost, un nesimțit! De ce? Te gândești doar la tine, nu la mama, nu la tatăl tău. Nu ești nici primul, nici ultimul. Mă, dar dacă aveai vreo boală incurabilă, ce făceai?». Și m-a făcut puternic, dintr-o slăbiciune a mea. «Este un act de mare curaj, să te sinucizi, dar și cea mai mare prostie, să-ți iei viața dată de Dumnezeu! Dacă suntem pe pământ, trebuie să facem ceea ce suntem meniți să facem». Omul ăla e și azi lângă mine, și-i mulțumesc pentru asta. Dumnezeu lucrează prin oameni”, a spus fostul luptător.


Cătălin Zmărăndescu: „Oamenii ăștia mi-au schimbat destinul”

Fostul luptător spune că soția sa și Nicu Gheară l-au ajutat să-și schimbe viața.


„Lucrurile în viața asta se întâmplă cu un motiv. Eu am primit de la Dumnezeu o pălmuță pentru tot ceea ce făceam eu atunci! Libertatea e mai scumpă decât orice. Când nu mai ai libertate, e foarte rău. Am învățat un lucru. În viața asta, fiecare dintre noi merităm a doua șansă. Una e când o accepți cu umilință și îndrepți ceva, alta când consideri că ți se cuvine și nu înveți nimic! Eu am primit a doua șansă, în ordinea asta: Nicu Gheară, Luiza Zmărăndescu, soția mea, oamenii ăștia mi-au schimbat destinul. A fost cel mai greu moment din viața mea. Erai undeva sus, apoi ai alunecat de parcă ți-a tras trapa de sub picioare și-ai aterizat în mocirlă de nu ți se vede vârful părului. Dacă rămâneam pe drumul ăla, făceam ani grei de pușcărie! Nicu Gheară, contrar a ceea ce se spune despre el, mi-a dat o direcție bună. Apoi, a apărut Luiza, soția mea, Dumnezeu a vrut să vegheze asupra mea”, a spus Cătălin Zmărăndescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel