Cătălin Scărlătescu, dezvăluiri neașteptate. Cum a ajuns să fie bucătar: „Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, captură video Youtube/ Horia Brenciu
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, captură video Youtube/ Horia Brenciu

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum a ajuns să fie bucătar. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar în prezent este membru în juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar de la Antena1, alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu. Recent, acesta a dezvăluit cum a ajuns să fie bucătar.

Cum a ajuns Cătălin Scărlătescu să fie bucătar

 „Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cel mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

„În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.

 M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.

M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al unui restaurant de top după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant , iar de 6 ani lucrez la un alt restaurant de renume”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro, citat de VIVA!

Cine i-a inspirat pasiunea pentru gătit

Chef Cătălin Scărlătescu a recunoscut că bunica sa a fost cea care l-a ajutat să-și descopere pasiunea pentru gătit. 

 „Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel