Cătălin Scărlătescu, trucuri pentru masa de Paști. Cum prepari friptura de miel PERFECTĂ: Ingredientul esențial

Data actualizării: | Data publicării:
Catalin Scarlatescu, Captura video YouTube
Descriere foto: Catalin Scarlatescu, Captura video YouTube

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit trucurile sale pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă. 

Friptura de miel este una dintre deliciile mesei de Paști. Chef Cătălin Scărlătescu, un maestru al bucătăriei românești, a dezvăluit ce ingredient secret folosește pentru a frăgezi friptura de miel. 

"Începem cu mielul, bine înțeles, că se face cel mai greu. Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot.

Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul. Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate", a explicat Scărlătescu la Antena 3. 

 

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu: Friptură de miel și garnitură de cartofi

Pentru această rețetă veți avea nevoie de: rasol de miel (ciolan de miel), fasole verde și mazăre, cartofi, 3 căței de usturoi, vin roșu, o crenguță de cimbru, o crenguță de rozmarin, 2 cepe, o legătură de pătrunjel, unt, sare și piper boabe, potrivit a1.ro. 


Pentru început trebuie să puneți într-o tigaie cățeii de usturoi, zdrobiți bine, crenguța de cimbru, crenguța de rozmarin, sare, piper, dar și o felie de unt. După ce usturoiul s-a topit, iar crenguțele și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.

După ce bucățile de miel s-a rumenit bine, adăugați vin din belșug. Trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. După ce ați făcut toate astea, adăugați două căni de apă. Așezați capacul oalei și băgați-o la cuptor, la circa 160 grade, pentru două ore și jumătate.

Pentru garnitură

Ceapa trebuie tăiată solzișori în puțin ulei de măsline și unt. Cartofii trebuie să îi tăiați felii mari, pe care le puneți la fiert. Peste ceapa rumenită se adaugă fasolea și mazărea. 

După ce au fiert cartofii, aceștia trebuie zdrobiți. Peste ei se adaugă grăsimea rămasă de la miel și unt. Puteți adăuga chiar și puțin pătrunjel tocat mărunt. 

Pentru sos, puneți într-o tigaie jumătate de pahar de vin roșu și două polonice din zeama rămasă de la miel. Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea inițială. La final adăugați o felie de unt.
 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel