Cătălin Scărlătescu a fost dat afară dintr-un restaurant din Germania: „Cert este că am primit un șut și am fost dat afară din bucătărie”

Data publicării:
Chef Cătălin Scărlătescu, foto Instagram
Descriere foto: Chef Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, dar puțini cunosc sacrificiile pe care acesta le-a făcut la început de carieră. 

Chef Cătălin Scărlătescu a fost dat afară dintr-un restaurant chiar la începuturile carierei sale. Lucra pe atunci în Germania la un restaurant și a fost pus de Chef-ul său să facă un sos Bechamel. Cătălin Scărlătescu a folosit rețeta pe care o știa din România și credea că îl va impresiona pe bucătarul german. 


Rezultatul a fost contrar așteptărilor sale și s-a trezit dată afară din bucătărie, în ploaie și fără geacă. Cătălin Scărlătescu era atunci la primul său loc de muncă, dar nu s-a lăsat învins de cele întâmplate. 


„Se întâmpla în Germania, prin 90… eram la primul meu loc de muncă și Chef-ul a cerut un sos Bechamel, eu am făcut exact cum învățasem în țară și am făcut, evident, o tâmpenie”, a spus Chef Cătălin Scărlătescu într-un interviu pentru Adevărul, citat de Libertatea


Cătălin Scărlătescu a mers atunci pe jos timp de o oră, până a ajuns în fața unei librării. A intrat și a găsit o carte de rețete. Bucătarul a realizat că rețeta de sos Bechamel era realizată complet diferit în Germania. De atunci, de fiecare dată când lua salariul își cumpăra o carte de bucăte. 


„Cert este că am primit un șut și am fost dat afară din bucătărie. Ploua și eu nici nu apucasem să-mi iau geaca pe mine, am umblat o oră prin ploaie în tricou, fără să-mi dau seama unde am greșit. Până când în fața mea a apărut o librărie, am intrat și am găsit standul cu cărți de gătit.


Și… surpriză! Sosul Bechamel din cărțile lor era cu totul altul decât cel pe care îl știam eu. Din acel moment, în fiecare lună în ziua de salariu, mi-am cumpărat câte o carte”, a adăugat el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel