Cătălin Botezatu, sfaturi vestimentare pentru bărbații din România: ”Când îi văd, îmi vine să sparg televizorul, să urlu”

Cătălin Botezatu a vorbit despre cele mai frecvente greșeli stilistice pe care le fac bărbații din România. 

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai apreciați designeri din România. Creatorul de modă este întotdeauna sincer, mai ales atunci când vine vorba despre vestimentație. 

Cătălin Botezatu, sfaturi vestimentare pentru bărbații din România

În cadrul unui interviu recent, Cătălin Botezatu  a dezvăluit și câteva dintre greșelile vestimentare pe care le fac bărbații din România atunci când își aleg hainele.

'Ne aflăm într-o casă muzeu în primul rând, o casă specială din toate punctele de vedere, în care cei de aici au făcut un magazin special, cu lucruri speciale pentru oameni speciali. Aici se realizează produse made to mesure sau bespoke, care sunt cele mai importante pentru un bărbat, mai ales bespoke-ul, pentru că înseamă să vii, ca pe vremuri, la un croitor, să-ți ia măsuri, să vii să faci probe, să alegi înainte împreună cu croitorul sau designer-ul materialele, să-ți facă un tipar pe care să-l ai pentru totdeauna, dacă nu se modifică datele corpului. Un produs făcut pe măsurile tale este un produs care dă lejeritate, care întotdeauna îți va da acel confort. Și bineînțeles nu te va face să ai greșeli pentru că în momentul în care îți faci acel costum nu ai mânecile mai lungi și nu vei părea Mutulică din Albă-ca- Zăpada, vei avea un pantalon cu o lungime corectă, o conicizare corectă pe pulpă, pentru că și asta este important', a spus creatorul de modă, pentru Ego.ro

Cătălin Botezatu: „Vă rog nu mai închideți ultimul nasture!”

Cătălin Botezatu a atras atenția și în legătură cu purtatul costumelor, dar și cum se închid corect nasturii de la sacou. 

'Este foarte important să fim atenți la costume. Vă rog nu mai închideți ultimul nasture! Există un contra nasture care se închide și apoi primul nasture de sus și atât. Aveți la un costum, la un sigur rând, dar cu doi butoni, închideți doar nasturele de sus, nu și pe cel de jos. Nu mai închideți toți nasturii, lăsați pe cel de jos și cel de sus deschis. Aveți vestă cu două rânduri de nasturi, la fel, ultimul nasture se lasă deschis', a mai spus designerul pentru sursa citată.

Designerul recunoaște că se enervează foarte rău atunci când vede alți creatori de modă care fac greșeli în legătură cu vestimentația. 

'Când îi văd pe toți, și unii sunt chiar cunoscători, unii chiar lucrează în breasla asta, că fac asta, îmi vine să sparg televizorul și să urlu. Cum îi educă ei pe alții când ei nu știu să se îmbrace', a încheiat el.

„Ți-ai asumat un sacou, atunci stai cu acel outfit până la capăt”

'Nu îți scoți sacoul nici dacă pici, crăpi. Ți-ai asumat un sacou, atunci stai cu acel outfit până la capăt. În cel mai fericit caz, îți mai iei o cămașă de rezervă. Asta e valabil și pentru mire. Dar să stai, să rămâi în vestă, să te dezlănțui, mireasa să-și ia pantofii să umble desculță ca o nebună pe acolo, nașa la fel, după prima manea să-i fugă umărul și să-și dea jos tocurile, așa ceva nu se face. Ne plac manelele, nu am vrut să punctez asta, dar eticheta este etichetă. Ai venit într-un fel', a mai completat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 14 sep 2023, 19:26 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience