Cătălin Botezatu, mărturii cutremurătoare din perioada în care a fost încarcerat: „A venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare”

Data publicării:
Catalin Botezatu, captura foto Kanal D
Descriere foto: Catalin Botezatu, captura foto Kanal D

Cătălin Botezatu a vorbit despre cea mai neagră perioadă din viața lui. În urmă cu 25 de ani, celebrul designer a fost închis pentru aproape 1 an de zile. Ce a trăit în spatele gratiilor depășește orice scenariu de film. 

În urmă cu peste 25 de ani, Cătălin Botezatu a stat aproape un an de zile în spatele gratiilor, într-o închisoare de maximă securitate din Italia. Celebrul designer a fost condamnat pentru bancrută frauduloasă. 

Ulterior, acesta a fost extrădat în România, ajungând astfel în Penitenciarul Rahova pentru alte câteva luni.

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cătălin Botezatu a dezvăluit cum a ajus la un pas să-și piardă viața și cum își negocia liniștea cu ceilalți deținuți. Acesta spune că nu a fost victima abuzutilor, însă a avut viața în pericol într-un episod. 

 


„Nu, niciodată, dar am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de un care era arestat acolo, probabil și cu niște boli mintale. Din dorința de a sta departe de acești oameni, toată ziua ocupam terenul de tenis și cine își dorea să joace, să aibă un partener, juca tenis cu mine. La un moment dat, acestui individ i s-a pus pata pe mine.

Mi-a spus că am monopolizat terenul de tenis, deși eu stăteam acolo doar să nu mă duc în altă parte, și a venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare. Am avut noroc că ceilalți oameni încarcerați de lângă terenul de tenis au sărit să mă ajute, pentru că obișnuiam să le fac diverse favoruri”, a povestit Cătălin Botezatu la Kanal D. 

 

Firea simpatică a designerului l-a ajutat însă să-și facă prieteni și chiar să îi ajute pe unii. Era un fel de Cupidon. Îi ajuta pe ceilalți deținuți să le scrie scrisori de dragoste femeilor iubite. 

 „Le răspundeam la scrisori, în închisoare se scriu scrisori între încarcerați și iubite, amante, soții, și pentru că nu aveau mereu textele la ei, am început să le răspund în locul lor. Textele mele erau atât de profunde și pline de iubire încât răspunsurile doamnelor și domnișoarelor erau pe măsură. Au apreciat acest lucru și m-au ajutat foarte mult, m-au salvat. În închisorile de maximă siguranță, nu există abuzuri, acolo te taie pe față sau te omoară direct”, a mai povestit designerul. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel