Cătălin Botezatu, despre stilul vestimentar al Primei Doamne. Ce greșeli face Carmen Iohannis: "Domnia sa ține tot timpul să i se vadă genunchii"

Data publicării:
Sursa foto: Cătălin Botezatu și Carmen Iohannis, facebook/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Cătălin Botezatu și Carmen Iohannis, facebook/ colaj foto

Cătălin Botezatu a comentat stilul vestimentar al Primei Doamne. Designerul a dezvăluit ce greseli face Carmen Iohannis când vine vorba de modă. 

Cătălin Botezatu este unul dntre cei mai apreciați designeri vestimentari din România. După Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, ținuta Primei Doamne a creat multe controverse, dar și tenisuni între celebrul designer și  Andreea Tincu, creatoarea de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis. Atunci, Cătălin Botezatu nu a fost deloc mulțumit cu rochia pe care aceasta a purtat-o în ziua înmormântării Reginei Angliei.

Cătălin Botezatu, despre stilul vestimentar al Primei Doamne, Carmen Iohannis

Acum, creatorul de modă a comentat din nou stilul vestimentar al Primei Doamne. Totodată, Cătălin Botezatu a recunoscut că nu a criticat-o pe Carmen Iohannis, ci pe designerul care a îmbrăcat-o.

„Eu nu am criticat-o pe Prima Doamnă, Carmen Iohannis, am criticat ținuta care a fost făcută de un stilist. În general, femeile care au un anumit statut, cum este cel de Prima Doamnă, apelează la un stilist. Eu nu am criticat femeia, ci ținuta. Carmen Iohannis este o femeie extraordinară, frumoasă, inteligentă, care arată foarte bine și care, de cele mai multe ori în aparițiile publice, a avut ținute corecte.

Greșeli stilistice se fac la orice nivel, în orice țară, multe dintre Primele Doamne ale lumii au purtat ținute care au fost comentate negativ. Eu mi-am spus părerea pentru că era vorba de un eveniment, funeralii de stat, care impunea respectarea unor reguli vestimentare stricte. În acel interviu am criticat inclusiv ținutele unor membre ale Casei Regale britanice, pentru că au purtat accesorii în exces„, a spus Cătălin Botezatu, în exclusivitate, pentru VIVA!

Unde greșește Carmen Iohannis din punct de vedere stilistic

Cătălin Botezatu a dezvăluit și ce greșeli face Carmen Iohannis din punct de vedere stilistic. Acesta a recunoscut că i se par nepotrivite rochiile și fustele deasupra genunchiului pe care Prima Doamnă le poartă  la ocazii oficiale, cât și în viața de zi cu zi.

„Carmen Iohannis nu greșește, greșesc stiliștii. Dacă ar fi să nominalizez un lucru care nu este conform cu statutul, n-aș putea să spun că este o greșeală, ar fi faptul că nu respectă lungimea fustei sau a rochiei. Domnia să ține tot timpul să i se vadă genunchii. Este o lungime incertă, uneori greu de controlat”, a comentat Cătălin Botezatu stilul vestimentar al Primei Doamne, Carmen Iohannis, în exclusivitate pentru VIVA!.

Ce replică i-a dat Cătălin Botezatu creatoarei de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis

„Dragă, Andreea Tincu, Respectul e reciproc. Am făcut comentariul legat de o ținută fără să doresc să lezez în vreun fel, creativitatea designerului, cu atât mai mult personajul (n.r.: Carmen Iohannis). Din punctul de vedere al unei etichete, există niște reguli scrise, EFECTIV scrise, în privința unei ținute. Îmi susțin punctul de vedere, indiferent de trenduri și evoluția fashionului.

Astfel de ținute nu permit mâini goale sau decolteuri la funeralii, anumite lungimi ale rochiilor. Sunt interzise cu desăvârșire foarte multe accesorii cum a fost cazul, de pildă, chiar al unor figuri regale. (…) În cazul unor funeralii, mai ales că sunt primele doamne sau capetele încoronate, VIP-urile feminine trebuie să fie cât mai sobre. Cu alte cuvinte, negru… fără goliciuni„, a declarat Cătălin Botezatu, în exclusivitate pentru Fanatik.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel