Cătălin Bordea și-a pus sufletul pe tavă într-un film de comedie: „Cu fiecare etapă care trecea pe lângă mine, cu divorțul, eu tot scriam” 

Data publicării:
Cătălin Bordea, captură video Youtube Bordea Stand Up Comedy Official
Descriere foto: Cătălin Bordea, captură video Youtube Bordea Stand Up Comedy Official

Cătălin Bordea a lansat un show de stand-up comedy care va rula în cinematografele din toată țara, dar și din Europa. „Teoria Conspirației” a apărut deja în cinematografe din 8 decembrie 2023. Comendiantul a dezvăluit că, deși show-ul este inspirat din evenimentele prin care a trecut în ultimul an, nu poate să se uite la el și să se analizeze.

Cătălin Bordea a lansat pe data de 8 decembrie 2023 „Teoria Conspirației”, primul show de stand-up care poate fi urmărit pe marile ecrane. Într-un interviu pentru ego.ro, el a dezvăluit că este pentru prima dată la noi în țară când un comediant scoate un ”special” filmat și distribuit în regim de film.

„Având în vedere că nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva, am emoții pentru necunoscut, că nu știu ce o să se întâmple și cum o să fie. Jur. Am emoții la cum o să reacționeze publicul din sală, la cum o să fie primit, tot. Nu există precedent ca să te raportezi. Un special de comedie nu s-a mai dat în cinematografe niciodată”, a spus Cătălin Bordea pentru ego.ro.

„Nu pot să mă uit la mine. Nu pot să mă aud, nu pot să mă văd. E o chestie foarte ciudată”

Cătălin Bordea susține înainte de a apărea pe marile ecrane nu văzuse nici măcar o secvență în care apare în film, pentru că nu se poate uita la el. Mai mult, comediantul a explicat că pentru partea de montaj a ales să se bazeze pe echipa sa.

„Nu am văzut absolut nimic. Nu mă uit nici acum. Nu pot să mă uit la mine. Crede-mă pe cuvânt, nu pot să mă uit la mine. Am treaba asta de mult. Am văzut doar un pic din montaj, am încredere în cei care au făcut montajul, am văzut imagini, am văzut sunet, știu ce am făcut acolo pentru că eu am ales ordinea glumelor fără ca să mai fiu obligat să mă mai uit la ele, ca să schimb ceva. Mi-am făcut propriul montaj în cap. O oră și 20 de minute nu m-am oprit, am terminat, am început să plâng, am plecat și am zis că e bine. Nu m-am uitat nici pe YouTube, la nimic, absolut nimic cu mine. Vorbesc foarte serios. M-am uitat din când în când la comentarii și am văzut că unora le place, alții comentează. Dar nu pot să mă aud, nu pot să mă văd. E o chestie foarte ciudată”, a mai precizat Cătălin Bordea.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Bordea (@bordeacatalin)

„Cu fiecare etapă care trecea pe lângă mine, cu divorțul și așa, eu tot mai scriam”

Cătălin Bordea a dezvăluit că filmul a fost făcut pe parcursul unui an întreg, iar tot ce ține de partea creativă îi aparține. Chiar și în cele mai dificil moment prin care a trecut, divorțul de soția lui, Livia, comediantul a continuat să scrie.

„Materialul este făcut într-un an de zile. Performat într-un an de zile. Scris într-un an de zile. Glumele s-au întâmplat pe parcurs, adică cu fiecare etapă care trecea pe lângă mine, cu divorțul și așa, eu tot mai scriam. S-a adunat la final un material de peste oră”, a mai povestit actorul.

„Cred că ”specialul” acesta este scris în proporție de 70% într-un portbagaj în pădure la Băneasa”

Ca orice scenarist, Cătălin Bordea a avut nevoie de inspirație, iar în momentele în care a găsit-o, actorul nu a ținut că este acasă sau în deplasare. El a povestit că scenariul a fost scris în cea mai mare parte într-un portbagaj în pădure la Băneasa, iar în momentul în care îi veneau idei își folosea telefonul pentru a nota.

„Am scris acasă, am scris în pădure. Cred că ”specialul” acesta este scris în proporție de 70% într-un portbagaj în pădure la Băneasa. Exclusivist așa, frumos. Dacă stau acum să mă gândesc, chiar e scris în pădure. Nu știu cum este la ceilalți comedianți, dar la mine, dacă am un material nou, îl dau fix la început. Văd eu ce se întâmplă. Testez un pic să văd dacă merge, nu-l înregistrez, ca să nu mă aud după aceea, și îmi dau eu seama dacă merge, apoi lucrez la el. Dar multe chestii le-am făcut pe scenă, au venit pe scenă.

Când îmi vine vreo idee nu mă înregistrez cu telefonul, ca să mă aud după, ci scriu. Scriu premiza și mai târziu o lucrez. Am foldere întregi cu: Premize, De lucrat, Nu te mai uita peste ele, Tâmpenii, De evitat, Asta cred că sunt bune, Ce o fi asta?, deci toate sunt așa. Și revin după aceea peste ele”, a declarat Cătălin Bordea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel