Cât vin poți să bei ”ca să fie sănătate curată”. Medicul Doru Negru are răspunsul

Data publicării:

Cât vin poți să bei „ca să fie sănătate curată”. Un răspuns vine de la Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Eu spun că un pahar de vin este sănătate curată. Cine te pune să-l bei pe al doilea?! Al doilea devine toxic!”, a zis Doru Negru la DC Medical și DC News.

„Noi oamenii am întors mașina lumii cu susul în jos. În loc să mâncăm ca să trăim, am început să trăim ca să mâncăm”, a mai spus medicul. 

De asemenea, Doru Negru a mai spus că păcatul cel mare nu este că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul.

„Stăm pe scaun și mâncăm concentrate și ne mirăm că ne crește burta, ne cresc glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric, tensiunea. Numai mintea nu mai crește! Boala noastră se cheamă intoxicație cronică voluntară cu mâncare la om sedentar. Păcatul cel mare nu e că mâncăm mult, ci că nu alergăm destul!”, a spus Doru Negru la DC Medical și DC News.

„Un durduliu lăsat să moară de foame, închis între patru pereți, va muri de foame cu grăsime pe el. Organismul economisește grăsimea ca să aibă energie pentru când n-o fi și distruge mușchii”, a mai spus specialistul Doru Negru. 

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel