Cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău. Sfaturile medicului Tudor Ciuhodar / EXCLUSIV

Data publicării:
Tudor Ciuhodaru, foto Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Tudor Ciuhodaru, foto Instagram

Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău.

Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani. Revelionul este cel mai bun moment pentru a ne aduna la masă împreună cu cei dragi și a savura cele mai gustoase preparate. Cu toate acestea, trebuie să știm și cum să alegem să le mâncăm pentru a nu ne face rău.

Cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cât, ce și cum să mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău. Moderația reprezintă cheia esențială, mai ales că Revelionul vine în urma unei perioade în care tentațiile alimentare au fost generoase. Medicul recomandă evitarea consumului excesiv de alimente după miezul nopții. Pentru a facilita digestia, Tudor Ciuhodaru recomandă includerea în meniu a unei felii de ananas crud, scoasă din conservă.

„A fost postul, apoi Crăciunul și acum urmează Revelionul. Moderația rămâne cheia de bază, mai ales că vine după o perioadă de supraalimentare.

Pornim de la ideea de bază: nu mâncăm după 00:00, adică să dăm startul la a mânca de toate. Alimentația ar trebui să fie progresivă. Putem încerca și cu carne slabă de pui, cu crudități, cu clasicele boabe de struguri de la miezul nopții, dar după aceea urmează friptura mai grasă, cârnați, caltaboși și, evident, pentru a favoriza digestia, clasica felie de ananas crud, scoasă din conservă, care conține enzimele care ne pot feri de suprasaturație”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă bem alcool și mâncam în exces. Tudor Ciuhodaru: „Cazurile grave sunt internate la terapie intensivă„


Trebuie să facem pauze între mese de 30 de minute și să încercăm să nu amestecăm alimentele

Totodată, medicul Tudor Ciuhodaru recomandă să facem pauze de aproximativ 30 de minute între mese, pentru a evita senzația de suprasaturare și sindromul dispeptic și, de asemenea, să nu amestecăm alimentele.

„De asemenea, trebuie să facem pauze între mese de 30 de minute, pentru a evita senzația de suprasaturare și sindromul dispeptic. Încercați să nu amestecați alimentele, deci trebuie să mâncăm puțin din toate, dar nu pe toate deodată, mai ales când vorbim despre alimentele concentrate, adică tot ce nu este fruct sau legumă. Nu amestecați friptură cu sarmale, cârnați și slănină și nici măcar amestecul de dulciuri sau fructe imediat după masă. Nu este cea mai bună soluție.

Totodată, atenție la alergii. Cei cunoscuți cu alergii alimentare trebuie să verifice ce mănâncă. Trebuie să verifice ca mâncarea să nu aibă alergeni care pot produce rău și să aibă asupra lor o medicație de urgență. Nu ar fi rău să știe și anturajul să o folosească, iar dacă apare acea erupție care se întinde pe piele, te mănâncă și apar tulburările respiratorii, atunci este clar că trebuie să se prezinte de urgență la spital, pentru că edemul Quincke sau șocul anafilactic dacă nu sunt tratate la timp, atunci pot să fie letale”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel