Cât se fierb corect ouăle de Paște și cum le poți colora natural. Chef Ștefan Popescu: „Orice poate colora apa”. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în timpul fierberii / EXCLUSIV

Data publicării:
Chef Ștefan Popescu, ouă de Paște/ captură video Youtube
EXCLUSIV
Descriere foto: Chef Ștefan Popescu, ouă de Paște/ captură video Youtube

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit principalele ingrediente cu ajutorul cărora putem vopsi ouăle de Paște natural. 

Doar câteva zile ne mai despart de Sărbătorile Pascale, iar toate gospodinele încep ușor, ușor să pregătească toate bucatele specifice pentru masa tradițională. Ouăle roșii ocupă un loc foarte important în meniul de Paște, iar dacă în urmă cu mai mulți ani toată lumea cumpăra vopsea din comerț pentru a le colora, oamenii au început să-și direcționeze atenția către metodele bio de vopsire ale ouălor. Chiar dacă este un proces mai laborios, care presupune un minim de efort în plus, rezultatele vor fi pe măsura muncii. Invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical, chef Ștefan Popescu a dezvăluit din ce ingrediente naturale putem colora ouăle de Paște, dar și cum trebuie să le fierbem corect, astfel încât să nu crape.

”Din fericire găsim și în supermarket ce ne trebuie ca să vopsim ouăle mai natural. Spre exemplu, curcuma. O pui în apă, o lași să fiarbă să coloreze apa, după care pui ouăle și le lași 4 ore acolo, să se coloreze.

Sfecla roșie este iar o variantă și o găsim în supermarket. Crudă, o tai în bucăți și o pui în apă să fiarbă, iar spre final, când s-a colora apa, pui și ouăle și le lași să fiarbă. Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, e o tendință să se lase 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.

Putem folosi și verdele din clorofilă, care există în tot ce este verde. Avem multă verdeață, pătrunjel, mărar, orice poate colora apa. Se poate folosi și clorofila, cumpărată separat. Nu o să iasă verde-verde, iar ouăle trebuie să fie albe. Fructele de pădure colorează și ele imediat apa, se pot folosi și ele.”, a declarat Chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Pe aceeași temă: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV

Cât se fierb corect ouăle

Când vine vorba de timpul de fierbere, există și aici niște minute precise. Depinde foarte mult de cum vrem să fie gălbenușul, dar și de timpul pe care acestea îl vor petrece în frigiderul nostru, spune bucătarul chef. 

„Cu cât oul e mai tare, cu atât o să țină mai mult în frigider, dacă vrei să țină o săptămână, fierbe 10 minute minim. Dacă vrei să fie moale, în 2-3 trebuie să îl mănânci.

Ca să nu crape coaja, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.

Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece se lasă la fiert  12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse încet, încet dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele. Sunt două procese de a fierbe ouăle: de la început, ca să fii sigur că nu se crapă sau în apa fierbinte, dar oul trebuie să fie la temperatura camerei, ele trebuie puse încet, nu aruncat.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Ce ingrediente trebuie să adaugăm în apă

Nu în ultimul rând, chef Ștefan Popescu ne-a dezvăluit și ce trebuie să conțină apa în care vor fierbe ouăle, astfel încât acestea să iasă perfecte și să fie ușor de decojit. 

„Și un truc este să pui oțet în apă. Oțetul, în cazul în care este crăpat oul, coagulează imediat albușul. 

Un alt truc este să pui sare ca să poți decoji oul mai bine, să rămână frumos.

Oul, cu cât este mai proaspăt, nu o să reușești să îl decojești frumos, cu cât este mai vechi, poți mânca ouă și în 28-30 de zile, atunci se decojește frumos, ușor”, a mai spus Chef Popescu.


VEZI și: Cum obţii cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din marinată: „Carnea se rupe efectiv de pe os. E perfectă”

Urmărește întreaga emisiune:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel