Cât mai purtăm MASCĂ. Adrian Marinescu: nu avem ACUM o garanție că persoana vaccinată nu transmite mai departe

Data publicării:
Covid-19/ foto: Pixabay/ sursa: Tumisu
Descriere foto: Covid-19/ foto: Pixabay/ sursa: Tumisu

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș a vorbit despre momentul când ar putea fi introduse măsurile de relaxare.

Medicul infecționist Adrian Marinescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că momentan nu se știe dacă o persoană vaccinată poate da mai departe virusul SARS-CoV-2.

”Vaccinul are un rol individual, adică o persoană vulnerabilă, în momentul în care s-a vaccinat și s-a făcut schema completă, are o probabilitate extrem de mică de a se îmbolnăvi, adică nu va mai face o formă severă. Nu avem date însă foarte clare despre riscul de transmitere la cei care s-au vaccinat. Sunt diverse studii, se vorbește de o reducere clară a riscului, dar nu putem avem o garanție în acest moment că cel care s-a vaccinat nu transmite mai departe.

Și atunci în mod logic ar fi așa: să avem o imunizare cât mai importantă la nivelul populației în așa fel încât persoana de lângă mine căreia i-aș putea eventual să-i transmit având un risc chiar dacă m-am vaccinat să fie de asemenea vaccinat. Altfel spus, dacă vom ajunge la o imunizare care să fie de minim 60-70%, atunci ne putem gândi la aceste măsuri de relaxare, dar nu vor veni dintr-odată peste noapte, așa cum nu au venit nici măsurile restrictive, deci probabil că undeva din vară, toamnă am putea să ne gândim - și nu vorbesc doar de mască, ci și de alte activități care ar putea să fie reluate”, a spus medicul.

Vezi declarațiile complete pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel