Cât este de periculos să dormim cu telefonul lângă pat. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: "Este o greșeală totală"

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cât de periculos este să dormim cu telefonul lângă pat. 

Majoritatea persoanelor obișnuiesc să stea pe telefon până adorm, după care îl pun pe noptieră, lângă ei. Acest obicei banal duce la boli grave ale creierului, avertizează medicul Vlad Ciurea. 

Cât este de periculos să dormim cu telefonul lângă pat

Celebrul medic susține că radiațiile emise de telefon sunt foarte periculoase pentru sănătate. 

”Telefonul mobil emite radiații. Este dovedit. Sunt tot felul de experimente. Sigur emite radiații și sigur este periculos! Trebuie să îl ținem la distanță. Îl punem pe masă, nu lângă inimă. Și avem legătura cu el prin diferite metode pentru a vorbi. La fel și în mașină. Putem să răspundem ambient pe telefon, fără să punem mâna pe acesta. În niciun caz, vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat! Este o mare greșeală!”, a explicat medicul.

„,Fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace”

Totodată, medicul Vlad Ciurea a precizat că tot mai mulți copii devin dependenți de telefoane. 

"În rândul copiilor, fenomenul este mai mult de curiozitate, să se joace. Apoi este fenomenul de plăcere, în care el începe să aibă jocuri și caută din ce în ce mai mult. După fenomenul de plăcere, apare fenomenul de dependență în care încearcă să dezvolte aceste jocuri, să intervină. Și toată copilăria și-o petrece în fața telefonului mobil și are un sentiment de plăcere care se duce undeva în creieraș la copil", a spus medicul.

Neurochirurgul a vorbit și de efectele dăunătoare ale dependenței de telefonul mobil, care pot restrânge vocabularul copilului, dar și capacitatea lui de comunicare verbală, nonverbală și paraverbală.

"Copilașul se izolează de lume și devine un copil pseudoautist. Este în lumea lui. Cel mai bun prieten al copilului nu mai este cățelul sau mingea de fotbal. Ci este acel telefon mobil pe care se joacă toată ziua!”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea Neața, cu Răzvan și Dani, în urmă cu ceva vreme. 

Energizantul natural care poate fi consumat fără probleme

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doza! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeina deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, ca și ciocolata, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg, în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

Orele la care nu trebuie să consumăm cafea sau băuturi energizante

„Celula nervoasă nu trebuie biciuită. Trebuie menajată, modelată! (…). Pentru că funcțiile dovedite și printr-un premiu Nobel au arătat că este un ciclu al creierului. Acest ciclu arată că maximul de activitate cerebrală este dimineața între orele 10:00 și 12:00.

Și al doilea ciclu între orele 14:00 și 18:00. Spre seară scade activitatea cerebrală. Majoritatea persoanelor își biciuiesc celula nervoasă pentru că au nevoie de aceste substanțe energizante să reușească să lucreze mai mult, mai puternic, mai performant.

Atunci beau cafele după amiaza și stau până târziu. Poate că un timp merge. Însă după aceea, ca orice lucru pe care îl biciuiești, se supără și clachează. Și creierul, după cum observați, nu mai reușește”, a mai declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel