Cât de sănătos este să mâncăm slănină cu ceapă. Dr. Vlad Ciurea: „Trebuie să știm ce ne face rău. La o anumită vârstă…"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: YouTube/Șef Paul Constantin
Descriere foto: Sursă foto: YouTube/Șef Paul Constantin

Slănina cu ceapă se numără printre mâncărurile preferate ale românilor, însă unele persoane încep să o evite din teama că ar putea avea efecte negative asupra organismului. În acest context, medicul  Vlad Ciurea a spus dacă consumul de slănină cu ceapă poate fi considerat sănătos sau nu.

În perioada sărbătorilor, românii nu mai țin cont de dietă și mănâncă tot felul de preparate care nu pot să lipsească de pe masă în această perioadă. Printre deliciile nelipsite, în special în perioada Crăciunului, se numără slănina cu ceapă. Cu toate acestea, multe persoane ajung să evite această mâncare de teama de a nu le face rău. 

Cât de sănătos este să mâncăm slănină cu ceapă

Medicul Vlad Ciurea a explicat dacă este sănătos sau nu consumul de slănina cu ceapă. Potrivit acestuia, românii trebuie să mănânce alimentele pe care le-au consumat și în copilărie, deoarece acestea de implementează în celulele nostre.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.

Captură video: YouTube/Iusti Fudulu

„Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru!”

Medicul Vlad Ciurea a precizat însă că slănina cu ceapă trebuie consumată cu moderație, astfel că este esențial să fim conștienți de cantitatea consumată. Așadar, putem consuma slănină cu ceapă fără să ne îngrijorăm cu privire la sănătatea noastră, atât timp cât menținem un echilibru.

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai bune feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: "No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul"!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. 

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slănina cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! 

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit Antena3.ro.

Citește și: Prof. dr. Vlad Ciurea, sfaturi importante pentru români. Ce trebuie să faci zilnic pentru a-ți menține mintea și trupul sănătoase

Alimentul de post care ne poate distruge sănătatea: „Cred că de 10 ani nu am mai mâncat”

Recent, medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul de post care ne poate distruge sănătatea. Potrivit acestuia, cartofii sunt nocivi pentru creier și nu favorizează în niciun fel activitatea cerebrală. 

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a spus renumitul neurochirurg.

Totodată, medicul Vlad Ciurea susține că și pâinea, în cantități mari, moleșește creierul. 

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a mai explicat medicul Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel