Cât de sănătos este să bei apă cu lămâie pe stomacul gol. Specialiștii explică

Data actualizării: | Data publicării:
Lămâie, foto Unsplash/ autor: Mariah Hewines
Descriere foto: Lămâie, foto Unsplash/ autor: Mariah Hewines

De ani de zile, consumul de apă cu lămâie a fost promovat și glorificat ca un remediu pentru o varietate de afecțiuni, de la afecțiuni ale pielii la probleme digestive. 

Deși lămâile sunt cu siguranță bogate în vitamina C, nutriționiștii și experții în sănătate sunt departe de a fi uniți în opiniile lor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului unui pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.


Când vine vorba de probleme digestive - sau de indigestie - există puține dovezi concrete care să susțină că un pahar de apă cu lămâie dimineața va ajuta cu adevărat. 


Ian Musgrave, lector principal de farmacologie la Universitatea din Adelaide, a declarat pentru HuffPost Australia: "Nu există nicio dovadă că oțetul de mere sau apa cu lămâie - sau o combinație a acestora - va face ceva pentru digestie sau indigestie. Există multe cauze ale indigestiei. Destul de des, indigestia implică un exces de acid, posibil iritarea mucoasei stomacale și, ocazional, ulcere și calculi biliari".


Sucul de lămâie este un tonic popular pentru sănătate


Cu toate acestea, alții se tem că pH-ul scăzut al sucului de lămâie poate, de fapt, să agraveze refluxul acid și indigestia celor care suferă deja de ele, dacă este consumat pe stomacul gol. 


Dieteticianul Lauren O'Connor notează: "Lămâile sunt în mod natural acide, cu un pH între 2 și 3. Aceasta este o veste proastă pentru cei care suferă de reflux acid, deoarece alimentele acide declanșează arsuri la stomac și pot irita un gât deja inflamat (un simptom al refluxului silențios)". 


O altă potențială problemă legată de consumul repetat de apă cu lămâie este că aciditatea din lămâie poate uza smalțul dinților în timp, făcându-te mai predispus la sensibilitate dentară și carii. Jack Hirschfeld, instructor clinic la Lake Erie College of Osteopathic Medicine's School of Dental Medicine, spune pentru Revyuh: "Orice băutură acidă, cum ar fi apa cu lămâie, va uza smalțul dinților în timp".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel