Cât de murdari sunt banii? Profesor de microbiologie din New York: „Ca oameni, suntem scăldați în microbi”

Data actualizării: | Data publicării:
bancnote
Descriere foto: bancnote

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă populației să evite să folosească bancnote și monede și să recurgă pe cât posibil la plățile cu cardul, contactless. Banii ar putea să transmită virusul și nu știi când și cum poți primi rest o bancnotă purtătoare, explică reprezentanții OMS.

„Ca oameni, suntem scăldați în microbi”, a declarat pentru HuffPost Philip M. Tierno, profesor de microbiologie și patologie la Școala de Medicină Grossman a Universității din New York. 

În 2014, cercetătorii de la NYU’s Center for Genomics & System Biology au identificat aproximativ 3.000 de tipuri de bacterii pe dolari. Acești microbi au inclus bacterii legate de intoxicații alimentare, infecții cu stafilococ, ulcer gastric și pneumonie. De obicei, oamenii împrăștie bacterii din trei zone ale corpului - nas și gură prin secreții respiratorii, cum ar fi streptococi, piele, cum ar fi stafilococi și materii fecale.

 

Un studiu a detectat heroină şi metanfetamină pe 20% din numerar

 

„Din fericire pentru noi, nu totul este un agent patogen și avem un răspuns imunitar care încearcă să combată infecția”, a adăugat el. In plus, este nevoie de un anumit numar de organisme pentru a provoca o infectie, care variaza in functie de agentul patogen. Pentru ca organismul să fie infectat cu salmonella, ar trebui să luați sau să ingerați o cantitate mare de bacterii pentru a vă depăși flora intestinală normală, în timp ce, teoretic, doar câteva particule virale pot da naștere unui episod de norovirus.

Tierno a mai subliniat faptul că a găsit mai mulți microbi pe facturile de hârtie decât pe monede. Există urme de cocaină pe 80% și 90% pe bani. Un studiu din 2001 a detectat heroină pe 70%, metanfetamină pe 30% și PCP pe 20% din numerar. „Înainte de a vă atinge gura, ochii sau nasul, ar trebui să vă spălați pe mâini”, a spus el. „Banii nu sunt neapărat cel mai mare canal de infectare, dar orice obiect atins de mai multe ori pe zi de diferite persoane, precum telefonul sau banii, poate fi o problemă. De aceea, ar trebui să vă dezinfectați periodic și telefonul."

[citeste si]Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel