Cât de important este să ne curățăm pensulele de machiaj după fiecare folosire. Mirela Vescan, AVERTISMENT: "Trebuie să fim obsedați de igienă"/ EXCLUSIV

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
EXCLUSIV
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Mirela Vescan, make-up artist, a vorbit la Interviurile Spectacola despre importanța igienei, dar și cât de important este să ne curățăm pensulele de machiaj după fiecare folosire. 

Igiena accesoriilor pe care le folosim pentru aplicarea produselor de machiaj influențează într-o mare măsură sănătatea și aspectul tenului nostru. Mirela Vescan, unul dintre cei mai buni make-up artiști din România, a vorbit, în exclusivitate pentru SPECTACOLA, despre importanța igienei. De asemenea, Mirela Vescan a dezvăluit și cât de important este să ne curățăm pensulele de machiaj după fiecare folosire, dar și ce probleme pot apărea dacă nu facem acest lucru. 

 

"Este imperios necesar să le spălăm tot timpul. Nu există să nu spălăm pensulele. Deci, o dată folosită, trebuie și spălată, iar când o refolosim să fie numai bună de aplicat pe față, sterilizată și curată. Dacă le refolosești murdare, practic te-ai abonat la acnee. Nu ai voie! Buretele este un dătător de acnee. Nu avem voie să îl refolosim, decât dacă este curat. Tot timpul trebuie să fim obsedați de igienă, cu sau fără pandemie. 

Așa cum este cu pensulele , așa este și acasă. Fața de pernă trebuie schimbată zilnic, călcată bine cu abur, să fie totul curat. Dacă întreținem igiena pe ten și hidratăm și din interior și din exterior, până la urmă scăpăm și de acnee. " a declarat Mirela Vescan, în exclusivitate pentru Spectacola. 

 

 

Problemele provocate de purtarea incorectă a măștii de protecție

 

Machiajul și masca de protecție nu sunt chiar cea mai fericită combinație. Cu toate acestea, masca a devenit parte din rutina zilnică și accesoriul principal, așa că este nevoie să găsim solutii și să ne adaptăm. Dacă machiajul tău ajunge întotdeauna pe mască, murdărind-o, Mirela Vescan vine în ajutorul nostru cu cele mai bune sfaturi, dar și cele mai bune trucuri de machiaj pentru această situație.

"Masca nu ne afectează machiajul, ne afectează  tenul. A apărut, cum spune soțul meu, tenul de mască, tenul de pandemie, tenul care, de la vârful nasului, în jos este iritat, este sensibil, este agitat și, atunci, machiajul devine o necesitate și nu trebuie să renunțăm la el. Nu am avem voie să nu folosim fond de ten. În mod normal, noi ne putem inventa acasă un bb cream. Mixăm puțin fond de ten, cu un produs din generația primer și obținem un fond de ten light, bun, pentru fete, pentru băieți, pentru selfie, pentru toată ziua. Acum , ar trebui să mixăm fondul de ten, dar nu cu un primer, ci cu o cremă calmantă, un unguent, ceva de farmacie. Și pudra trebuie mixată cu o pudră antibacteriană, cu ceva care să ne ajute în această zonă pentru că, tenul chiar devine sensibil. Ne transformăm în două persoane diferite, ca o carte de joc. Zona de bărbie, zona din jurul gurii și obrajii se irită și sunt deja foarte sensibili.", a mai spus Mirela Vescan.

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel